Bandet Pom Poko startet for under ett år siden i Trondheim, og har siden gjort seg bemerket. I mars gikk de til finalen i Urørt, som en av fire. Og bandet vant Forbildeprisen på 100 000 kroner under bransjefestivalen Bylarm i Oslo. Nå sammenliknes bandet med tv-serien Skam, som har bergtatt hele Norden.

- De fire nordmennene klarte som deres landsmenn i tv-serien å forene folk i en kollektiv lykkerus, skriver det danske musikknettstedet Soundvenue.

Bandet spilte mandag på talent-scenen Rising under Roskilde-festivalen. Soundvenue kaller bandets musikk «kompleks og utfordrende», og avslutter med at konserten var «intet mindre enn et lite mirakel».

Bakgrunn fra NTNU

- Vi har det gøy når vi spiller, og alt vi gjør, gjør vi sammen. For oss er det hemmelighetene med bandet. Når vi har det gøy, er det kanskje lettere at publikum trives også, sa gitarist Miguel Almagro Tonne til Adresseavisen denne uken.

Bandet som har gjort kometkarriere flytter nå hovedbase til Oslo. Tre av medlemmene har gått på musikkonservatoriet i Trondheim. Framover er det kun Jonas Krøvel som blir i Trondheim, han skal fortsette medisinutdannelsen ved NTNU.

Les også: Pom Poko vant Forbildeprisen

Gjennombrudd på Trondheim Calling

Siden gjennombruddet under Trondheim Calling i januar har Pom Pokos karriere skutt fart. I mai spilte bandet hele tre konserter under den britiske bransjefestivalen The Great Escape i Brighton.

Les også: Nå har bandet signert med Coda, en britisk tungvekter innen booking verdenen

Mirakel: Pom Poko gjør komett-karriere internasjonalt og i Norge. Foto: Richard Sagen