«Hei Hei! Jeg er en sporty kar på 84 år fra Saupstad, som søker en venn å dele opplevelser med! Jeg er en jordnær kar med godt humør og god humor!»

Slik starter Facebook-innlegget til Helge Svedal fra Saupstad som er blitt delt 415 ganger da Adresseavisen gikk i trykken mandag kveld.

- Jeg sa til to av barnebarna mine at jeg alltid synes det er så stille og rolig på sommeren. Ellers i året er det mange aktiviteter for pensjonister å være med på, men på sommeren reiser de fleste bort og da blir det veldig kjedelig.

Les også: Disse pensjonistene kan å locke, poppe og bounce

Invitert av ministeren

Det var Helges barnebarn som mente at han burde skrive et innlegg på Facebook for å høre om det var andre i samme situasjon. En av dem som så innlegget og delte det på Facebook-siden sin var kulturminister Linda Hofstad Helleland, som skriver at hun ikke kan tenke seg noe bedre selskap enn Helge. I innlegget inviterer hun 84-åringen med på åpningskonserten til Olavsfestivalen i Nidarosdomen, eventuelt åpningen av Thamspaviljongen, allerede neste helg.

- Hun ringte meg i dag og fortalte at hun gjerne ville ha meg med på et kulturarrangement i sommer! Da visste jeg ikke hvor jeg skulle ta veien. En sånn respons hadde jeg aldri forventet. Akkurat hva det blir skal vi snakkes nærmere om, sier den lykkelige 84-åringen.

Les også: Lærer bort verdens letteste instrument på en halv time

Sprek pensjonist

Helge er til vanlig en aktiv pensjonist og er med i både «Saupstad spaser og humørklubb» og pensjonistforeningen «Midt i Blinken». I sommer hadde han i utgangspunktet tenkt å være turist i egen by.

- Jeg kunne tenke meg og utforske Ilsvika og Brattørkaia. Nå trenger jeg forhåpentligvis ikke gjøre det alene. Jeg kunne også tenke meg å slappe av på en benk i Nordre gate. Kanskje kjenner folk meg igjen etter dette og komme fram og slår av en prat. Det hadde vært veldig hyggelig!

Les også: Solfrid (81) rapper om eldreomsorgen

Hvordan føles det å ha fått så god respons på innlegget ditt?

- Det er helt fantastisk! Telefonen har ringt i hele dag, så nå skal jeg ta meg en hvil. Etterpå skal jeg gå en kveldstur og samle tankene litt.

Helge forteller at han på onsdag skal få besøk av et barnebarn som skal hjelpe til med å gå gjennom alle henvendelsene han har fått.

- Det er ikke fordi jeg ikke klarer det selv, men fordi barnebarnet mitt synes det er veldig gøy at jeg har fått så god respons, presiserer 84-åringen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter