Elin og Laila ble kjent for mange år siden da de jobbet med regnskap på samme kontor. Det er lenge siden de har jobbet sammen nå, men vennskapet holder godt. Elin ble nettopp pensjonert og synes det kom veldig brått på.

- Jeg hadde egentlig sett for meg at jeg skulle jobbe året ut, forteller hun. Sammen med datteren har hun nylig kjøpt rekkehus. Det skal de pusse opp i løpet av sommeren, så flytter de og datterens tvillinger inn der.

- Ellers i sommer skal jeg en tur til hytta på Tomma, og til høsten skal jeg til California i en måned og besøke mine to søstre.

Laila kjører snart nordover på bobilferie. Hun og mannen skal innom Bodø, Ørsnes og Lofoten. Når turen er ferdig skal de til feriestedet på Stokkøya.

- Jeg hadde en trygg og god oppvekst på gården der, og har flere fine minner. Vi hadde mange dyr og en strand rett nedenfor der vi bodde. Om sommeren jobbet jeg mye på gården, og når vi ikke hadde så mye å gjøre hjalp jeg naboene. Det var bare sånn det var da, forteller hun.

Elin på sin side har mange fine sommerminner fra Tomma.

- Jeg har vært der stort sett hver sommer de siste 40 årene. Blant annet har vi fisket mye, forteller hun. Ellers savner Elin barndomssomrene.

- Når vi var små var det sommer når det var sommer. Vi lekte mye ute og satt ikke inne med iPader.

Skal du vise turister byen mener damene at det er Domkirken, Bakklandet, Ringve Museum og Munkholmen som gjelder.

- I tillegg er det gøy med bondens marked – der har jeg tatt med folk før, forteller Elin.

Sommerfavoritter:

I glasset: Elin drikker cola zero, noe hun gjør både sommer og vinter. Laila vil ha vann og hvitvin.

På grillen: Elin griller gjerne med familien og da går det mye i pølser for barnebarna. Selv ville hun foretrukket mer «ordentlig kjøtt». Laila spiser gjerne spareribs eller laks med tilbehør.

Ferie: Begge vil helst være i Norge om sommeren, men ellers i året setter Elin pris på å kunne dra et sted som er litt varmere enn Norge. Gjerne California for å være sammen med søstrene.

Musikk: Lydene av naturen. Bølgeskvulp og fuglekvitter.

Les om flere sommerfolk:

Jon Elias Moen og Alina Rostalski - Feiret ettårsjubileet i Trondheim

Heidi Lee - Heidis hundeliv

Phillipp Anders - På motorsykkel fra Trondheim til Italia

Sondre Kvistad - Skjækerfjella er indrefileten i norsk natur

Tore og Berit Tøndel - Berit vil gjerne reise, Tore tar seg helst en spasertur i Trondheim sentrum