- Det var en strabasiøs ferd i natt med litt bølger, kaldt og med strømninger. Men den av oss som rodde fikk det i alle fall varmt, forteller Helmer Engen (31). Sammen med kollegene Ole Johnny Westrum (28) og Per Jørgen Buseth (24) la han ut på en sjøreise fra Levanger til Trondheim.

Ifølge Helmer er Ole Johnny den eneste av dem som er sjøvant, mens kollegene er mer fjellfolk. Dette ble i så måte en lang førstereisetur for to av dem. De la ut fra Levanger på onsdag kveld i en femten fot lang geitbåt fra 70-tallet.

- Det er for å teste oss selv. For min del er dette også en fin måte å gå ut i ferie på, smiler Helmer.

Mer strabasiøst før

Men det hele begynte egentlig på jobb ved Sykehuset Levanger der de alle arbeider. Det var Ole Johnny sin idé. Han har tenkt på det lenge og spurte i helga om kollegene ville bli med på en rotur. De brukte ikke så lang tid på å bestemme seg.

- Vi pratet om det en halvtime og fant ut at vi ville bli med, sier Helmer etter at de har rodd jevnt og trutt hele veien til Trondheim.

- Før i tiden rodde de slik hele tiden. Det var en større prestasjon av dem. De møtte større hindringer enn det vi gjorde, legger de til.

Guttene fra Levanger er imponert over naturopplevelsen.

- Vi fikk med oss solnedgangen og sola sto opp igjen klokka fire i natt. Det var utrolig bra, sier Per Jørgen Buseth.

Tenkte sikkerhet

Men guttene anbefaler ikke at dette er noe som alle bør legge ut på.

- Det er ikke bare å legge ut på en 17 timers rotur til Trondheim. Du må forberede turen og tenke gjennom det som kan møte deg. Vi snakket med Redningsskøyta tidligere i dag for å finne ut om vi kan ro over fjorden. De sa at var det en dag å gjøre det på, så var det kanskje i dag.

De startet onsdag kveld klokka 21 og la til kai ved Solsiden klokka 14 torsdag. Nå blir de hentet i Trondheim og venter på en bil med tilhenger som kan frakte trebåten tilbake.

- Men først skal vi på do og så ta oss en øl og et godt måltid, avslutter Helmer.