Trondheim kommune har midlertidig stengt forsyningen fra drikkevannskilden Benna, etter funn av hoppekreps i vannledningsnettet. Det skriver Trondheim bydrift i en pressemelding.

Det er drikkevannskilden Benna som er berørt. Benna forsyner til vanlig halve Trondheim samt deler av Melhus med drikkevann. De berørte områdene vil nå få drikkevannet sitt fra Jonsvannet til problemet er tatt hånd om.

Ikke helsefarlig

Drikkevannet fra Benna utgjør ikke en helserisiko, og kan trygt drikkes. Beboere kan derimot ha lagt merke til misfarging og lukt.

- Vi tror ikke det kommer til å skje, men det kan hende. Vi har ikke fått noen klager, så vi oppdaget det fordi vi fikk en melding fra varmesentralen på Heimdal om et filter som hadde fått et belegg, forteller Randi Sesseng Aas, avdelingsleder ved Trondheim bydrift.

Hun forklarer at hoppekreps er såpass små at de ikke er synlige såfremt de ikke er samlet i store mengder.

- Det finnes i både saltvann og ferskvann, og er egentlig et viktig dyreplankton som har stor betydning i næringskjede. Men vi vil jo ikke ha det i drikkevannet.

Har byttet forsyning

Drikkevannforsyningen fra Benna er nå stengt, og vannet i ledningsnettet vil i løpet av de neste dagene byttes ut. Allerede i formiddag da problemet ble oppdaget, ble Jonsvannet koblet på som vannkilde. Innbyggere i det aktuelle området skal ikke ha merket at de ble fri for innlagt vann på noe tidspunkt.

- Nå får både Trondheim og Melhus vann fra Jonsvannet. Vi er heldige som har to fine kilder og kan koble over fra den ene til den andre. De er små og man kan ikke se dem, såfremt det ikke blir store mengder, sier Aas.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter