Mannen som var bevisstløs da han ble tatt opp fra elva av brannvesenets folk lørdag, ligger fortsatt på intensivavdelingen ved St. Olavs hospital.

Sykehuset beskriver skadene som meget alvorlige, men tilstanden ble mandag formiddag endret fra ustabil til stabil.

Ikke kriminelt

Ifølge politiet er det ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak hendelsen. Politiet mener mannen har hoppet av egen fri vilje, og har feilvurdert risikoen.

Hoppet fra fjerde

Ifølge Roar Jenssen ved krimvakta ved Trøndelag politidistrikt, deltok 23-åringen på en fest i en leilighet på Bakklandet-siden av Nidelva. Underveis i festen hoppet han over gelenderet på de franske dørene i fjerde etasje og ut i elva. Han ble liggende i vannet og begynte å synke. To bekjente av ham som også deltok på vorspielet løp ned til bryggenivå og hoppet ut i elva for å redde 23-åringen.

Tre personer i elva

Hendelsen ble meldt til politiet klokken 19.53. Vitner opplyste at én person hadde hoppet i elva, og at to andre hadde hoppet etter for å redde den første. Store ressurser ble sendt til Bakke bru på begge sider av Nidelva.

Klokka 20.20 ble 23-åringen plukket opp av brannvesenets dykkere og tatt om bord i brannbåten. Han var ikke ved bevissthet og fikk livreddende førstehjelp, og ble brakt videre til St. Olavs hospital.

De to andre som havnet i elva kom seg opp ved egen hjelp.

Politiet har ikke opplysninger om at 23-åringen traff noe da han hoppet i elva. Ifølge politiadvokat Kari Bjørsnøs er saken ferdig etterforsket.