Med spesialbriller på nesen, sittende i en stol, konkurrerte de påmeldte pilotene i å fly drone raskest mulig på en hinderbane i helga.

Banen til Trondheim modellflyklubb ved Udduvollen var stedet der 15 deltakere møttes med sine egenbygde konkurransedroner lørdag og søndag.

SE MER: Se dronevideo fra Granåsen

Drone-hinderløype

Målet var å fly hinderløypa flest mulig runder, på ett og et halvt minutt, med publikum trygt plassert bak et nettinggjerde.

Se video fra når dronen flyr gjennom hindrene,  i vinduet over teksten.

- Vi har en pilot i Trondheim som er steingod, han flyr styggfort, forteller medlem i Trondheim Droneklubb, Stian Gjengstø. Klubbkompisen ble vinneren av konkurransen, og heter Erik Holden.

I finalen var de fire stykker som kjempet om å fly flest mulig runder, gjennom et tårn, under hinder og via oppsatte kjegler.

Men selv om mange var gode, var det spesielt én som gjorde god butikk under stevnet.

-  Han som solgte deler hadde en bra dag. Det var mange krasj på banen, humrer Gjengstø.

Han forteller at en drone kan koste mellom 1000 og 3-4000 kroner, i tillegg kommer spesialbrillene som gjør at de kan se banen via kameraet plassert foran på dronen. Også noen av de frammøtte hadde briller som kunne koples opp mot den dronen de ønsket å følge.

100 km/t

Alle dronene er bygd opp fra grunnen og består av en veldig lett, men sterk karbonramme. De har motor beregnet for racing, kamera, sendeutstyr og propeller, i ymse prisklasser.

- Farten kan komme opp i 100 km/t, så sikkerheten er viktig. Pilotene mister kontrollen når de krasjer, og da må det være trygt.

Alle påmeldte måtte tegne forsikring for å kunne delta i konkurransen.

Og premien? Det var selvsagt rikelig med reservedeler til de tre beste flygerne.

Her er dronene i luften under konkurransen på Øysand søndag. Målet var å fly flest mulig runder på ett og et halvt minutt. Foto: Trondheim droneklubb
Styremedlem i Trondheim Droneklubb, Christian Wilhelmsen, viser fram noe av utstyret som brukes under droneflyging. Foto: Marthe Iren Lundgaard