- Vi tok en ryddeaksjon og fjernet ølbokser, flasker, snus og sneiper mandagen etter festen. Ellers ligger restene av campen fremdeles der, sier Kristin Skogstad, pedagogisk konsulent ved Dragvoll barnehage.

Siden midten av august har restene etter en større fest vært svært synlige ved barnehagen på Dragvoll. I over tre uker har bord, stoler og et partytelt stått forlatt på det NTNU-eide jordet.

Teltet ble satt opp på samme sted som russen hadde sin camp i mai.

- Russecampen ble fjernet med en gang politiet sa fra i mai. Campen som det ligger rester av nå, kom opp siste helga før skolestart. Vi har ingen kjennskap til hvem som har vært der, sier Skogstad.

Etter at Adresseavisen var i kontakt med NTNU 5. september, ble området ryddet.

Koblet seg på varmepumpa

Da de ansatte ved barnehagen kom på jobb mandag 14. august, måtte de ut på leting etter både benker og bord.

- De har flyttet store, tunge bord og benker fra barnehagen og fra bålplassene i skogen. Disse måtte vi bære tilbake. I tillegg hadde de koblet seg på varmepumpa vår og tyvlånt strøm derfra, sier Skogstad.

Kristin Skogstad, pedagogisk konsulent ved Dragvoll barnehage, tok ansvar for å rydde flasker og annet søppel i det forlatte partyteltet.

Ifølge henne var det ikke synlige skader på barnehagen.

- Vi fant noen ølbokser og ei vinflaske, men ellers var det ikke ramponert noe. Det er uansett ikke OK at de etterlater stedet slik, uten at ting blir ryddet opp.

- Helt uakseptabelt

Lindis Burheim, eiendomssjef ved NTNU, sier at de ikke har mottatt noen søknad om eller gitt tillatelse til privatfest på universitetets grunn.

- Vi har sagt nei til søknader om slik aktivitet tidligere, blant annet under russefeiringen, og vi har også vist bort de som har prøvd seg. Det er vår praksis.

Slik så det ut på Dragvoll den første uka etter festen som var arrangert uten tillatelse.

Ifølge eiendomssjefen kan det bli aktuelt å anmelde slike forhold.

- Det er helt uakseptabelt at man tar strøm og møbler fra barnehagen, sier Burheim.

- Ikke en trend

Trondheimspolitiet var ikke kjent med saken da Adresseavisen tok kontakt.

- Det hender jo at folk hensetter hva som helst på andres grunn. Da er det grunneier som må anmelde ulovlig virksomhet på sin grunn, sier seksjonsleder Torkjel Rendal ved vakt- og beredskapsseksjonen.

Ifølge ham foregår det ikke en trend slik den man opplevde i mai.

- Begrunnelsen om å fjerne russecampene var at vi var kjent med at det foregikk uautoriserte fester på andres eiendom. Eierskapsenheten i Trondheim kommune var skeptisk til slike festligheter. Vi syntes omfanget var såpass omfattende at det var forebyggende å begrense slik aktivitet.