- Vi ser at vi ikke har hatt gode nok rutiner for gjennomgang av opptaket på forhånd. Dette burde vi ha oppdaget, og det er svært beklagelig at vi ikke gjorde det. Eddiken var uttynnet, men ikke godt nok, skriver leder for linjeforeningen Smørekoppen, Oscar Lilleløkken i en pressemelding.

Beklager på det sterkeste

I en pressemelding skriver Lilleløkken at arrangementet var rusfritt.

«På et rebusløp gjennom byen var det en post der noen studenter drakk en blanding av eddik og vann. Denne blandingen var ikke var godt nok uttynnet, og den kunne derfor være skadelig. Det var ikke vår intensjon at noen skulle bli skadet, og dette beklager på det sterkeste,» skriver han i pressemeldingen.

Han skriver videre at eddiken ble fjernet så snart de oppdaget at det kunne være farlig.

- Tar sterk selvkritikk

Han skriver videre i e-posten at linjeforeningen er opptatt av sikkerhet og at de blant annet hadde kartlagt studentenes allergener på forhånd.

«Vi burde ha skjønt at vi ikke skulle brukt eddik, og tar følgelig sterk selvkritikk og vil gjennomgå våre rutiner. Vi håper at ingen får varige skader,» skriver Lilleløkken.

15 til sjekk

Lederen for Studenttinget, Marte Øien, har tidligere sagt at linjeforeningene skal gjennomgå rutinene sine etter at 15 personer ble sendt til St. Olavs hospital for sjekk etter å ha blitt forgiftet under en opptaksprøve. Fire av disse personene er nå til observasjon. Én person er innlagt på intensivavdelingen ved sykehuset med alvorlige skader.

«Det viktigste for oss nå er at det går bra med våre nye medstudenter. Vi og NTNU har vært i kontakt med de involverte studentene som har vært på St. Olavs, og håper at det vil gå fint med alle,» skriver Lilleløkken.

Rektor ved NTNU, Gunnar Bovim, har sagt at hendelsen er beklagelig og at de jobber for å ta vare på studentene som er rammet og personene rundt dem.