Adresseavisen omtalte tirsdag et enstemmig vedtak i formannskapet der varaordfører Hilde Opoku foreslo at rådmannen måtte legge fram en nasjonal strategi for å rekruttere flere kvinner i brann- og redningstjenesten. Varaordføreren sa også at det var sjokkerende holdninger i denne tjenesten og viste blant annet til en rapport fra Direktoratet for sivil beredskap med tittelen «De siste villmenn i en ellers temmet verden.»

Brann-og redningstjenesten fikk stor omtale da det ble kjent at en brannleder hadde trakassert en kvinnelig ansatt, og hvordan denne saken ble håndtert etter episoden.

Leder for nettverk for kvinner i brann- og redningstjenesten, Lill-Marit Overvik, ønsker å understreke at rekrutteringskampanjen som ble vedtatt i formannskapet tirsdag, ikke kan kobles til en gammel trakasseringssak.

- Torsdag og fredag i forrige uke arrangerte jeg på vegne av kvinnenettverket et fagseminar på hovedbrannstasjonen i Trondheim. Nettverket er laget for kvinner i brann- og redningstjenesten og har som formål å være en støttegruppe, i tillegg til å hjelpe til i rekrutteringsarbeid for å få flere kvinner inn i tjenesten, sier Overvik.

Hun understreker at varaordfører Hilde Opoku var der for å åpne fagseminaret, og ikke lys av den nevnte overgrepssaken.

- Rekrutteringskampanjen har ikke noe med trakasseringssaken å gjøre, det ble dermed skivebom, mener hun og legger til at hun ser fram til å se rådmannens forslag for en nasjonal rekrutteringskampanje, uten at den omtalte saken trekkes inn.