15 NTNU-studenter ble sendt til sykehus tirsdag kveld, etter at de fikk servert en blanding av 35 prosent eddikessens og vann. Det skjedde under en opptaksprøve for NTNUs linjeforening Smørekoppen.

Eddikessens 35% er en etsende væske som i verste fall kan gi alvorlige etseskader.

Onsdag lå fire personer til observasjon, mens en mann i 20-årene ble behandlet på intensivavdelingen for alvorlige skader. Tilstanden er fortsatt uavklart.

- Vi har opprettet en undersøkelsessak, og har startet med vitneavhør av de som fortsatt er på sykehuset, sier politiadvokat Silje Mebust i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Ingen er siktet

Onsdag ettermiddag jobbet politiet med å skaffe oversikt over hvem som var involvert og hvor opptaksprøvene har foregått.

Foreløpig er det ingen som har status som mistenkt eller siktet i saken.

- Vi har ingen grunn til å tro at det foreligger noe forsett. Vi undersøker om det kan foreligge straffbar uaktsomhet, sier Mebust.

Klokken 19.10 tirsdag kveld ble politiet varslet av legevakta om at flere studenter var forgiftet. St. Olavs Hospital høynet beredskapen som følge av det store antallet.

- Merket at drikken var sterkere

Politiet har opplyst at de er svært interessert i å få tak i væsken studentene måtte drikke under opptaksprøven.

- Vi har ikke beslaglagt noe, men er interessert i å få tak i det de drakk, sier politiets etterforskningsleder Arve Vagnild.

En av studentene som var innlagt onsdag har ifølge Vagnild forklart seg forenlig med opplysningene som så langt har kommet frem.

- Han forklarte at da studentene kom til den siste posten, fikk de servert noe han selv merket var sterkere enn det han hadde drukket tidligere på dagen.