Like før klokken 03.51 natt til fredag fikk politiet melding om et væpnet ran i et bolighus på Strindheim i Trondheim.

- Det var fornærmede som kontaktet politiet og fortalte om hendelsen. Vi rykket ut og kunne på bakgrunn av beskrivelser fra fornærmede pågripe en antatt gjerningsmann i et hus ikke langt unna. Der ble det funnet en luftpistol som sannsynligvis ble benyttet under ranet. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, forteller operasjonsleder Håvard Høyem ved Trøndelag politidistrikt.

Gjerningsmannen skal ha truet og slått fornærmede og tatt med seg et mindre pengebeløp.

- Fornærmede, en mann i 50-årene, skal ikke være alvorlig skadd, men er nå på St. Olavs hospital for en helsesjekk. Gjerningsmannen, en mann i slutten av 20-årene, er tatt med til arresten. Det er en del uklarheter rundt hva som skjedde. Det vil bli foretatt avhør senere fredag, forteller Høyem.

Ifølge politiet skal det ha vært et vagt kjennskap mellom de involverte. De bodde ikke langt fra hverandre i samme boligområde. Gjerningspersonen er kjent for politiet fra tidligere.

Den antatte gjerningsmannen er avhørt fredag ettermiddag og sitter i politets varetekt.

- Han erkjenner å ha vært på stedet, men har en litt annen forklaring på det som skjedde enn motparten. Nå skal vi etter hvert få avhørt den andre parten, sier krimvaktleder Kristian Mørkved.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.