- Flere har meldt seg og gjort krav på pengene, men ingen har sannsynliggjort at det faktisk er deres penger, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt.

Derfor oppbevares pengene fortsatt på politihuset i Trondheim.

- Pengene ligger fortsatt her i safen, sier krimvaktleder Marit Johanne By.

Ukjent finner

Pengene ble overlevert til en vekter, som leverte dem på politihuset i Trondheim. I en Twitter-melding, som ble lagt ut 17.15 lørdag, ba politiet både eieren og finneren om å ta kontakt.

Til Adresseavisen bekrefter politiet at pengene skal være funnet inne på et kjøpesenter i Midtbyen. Det skal dreie seg om et stort pengebeløp i norske sedler. Politiet mener eieren må kunne si noe om valør på sedler og hvor mange det er snakk om

- Det er et betydelig beløp. Jeg vil ikke si så mye mer om dette, men om du ringer og forteller meg hvor mye og hvor de ble mistet, så skal du få dem, sa operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt lørdag ettermiddag.

- Vi ønsker ikke å gå ut med så mye mer nå, sier krimvaktleder By søndag ettermiddag.

- Ærlige sjeler

Politiet fikk melding om pengebeløpet som var funnet klokken 15.43 lørdag ettermiddag.

- Det var ærlige sjeler som fant dem og leverte dem til en vekter. Vekteren noterte ikke navnet på finneren, så vi er interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sier Tiller.

Ifølge By på krimvakta vil finneren som overleverte pengene til vekteren ha krav på finnerlønn

Liten telefonstorm

Etter at politiet la ut Twitter-meldingen lørdag kom det mange henvendelser fra publikum. De fleste oppga feil kjøpesenter, fortalte Tiller til Adresseavisen lørdag kveld.

Verken han eller krimvaktleder Marit Johanne By har oversikt over hvor mange som så langt har gjort krav på pengene søndag ettermiddag.

Vurderer videre etterforskning

Etter det Adresseavisen erfarer vil politiet etter helgen sjekke om det kan finnes overvåkningsvideo som kan gi ledetråder om hvem eieren og finneren er.

- Det jeg kan si er at vi vurderer fortløpende videre etterforskningssted. Det vil trolig skje først mandag når vi har mer folk på jobb, sier krimvaktleder Marit Johanne By.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter