- Jeg var ikke redd, men tenkte litt på hvordan dette skulle ende. Vi måtte bare fokusere på å holde stemningen oppe, sier Merethe Strømberg på vei hjem til Trondheim etter 17 timer på en liten fjelllhylle på Store Venjetind i Romsdal.

Hun og medstudent Torgeir Storflor er vante fjellklatrere, men ble litt satt ut av et feil veivalg ned fra fjellet fredag ettermiddag.

- Vi gikk langs en rygg på vei nedover og hadde fått tips om en renne hvor det var greit å gå. Enten hadde vi misforstått eller gått feil, men vi havnet etterhvert i bratt terreng, forteller Strømberg.

Det hadde allerede begynt å bli seint og mørket seg på. De to fant ut at det var vanskelig å komme seg ned på en trygg måte.

Holdt seg varme

- Vi bestemte oss for at vi måtte finne et sted å overnatte. Vi fant en fjellhylle på rundt én meter, under en stor kantstein var det en lite skjæring hvor vi satte et par sikringer. Vi måtte også bygge opp litt med stein.

Det ble lite søvn og en kald natt i den bratte skråningen. De hadde med seg turklær, men ikke for overnatting.

- Vi sov litt innemellom, men etter hver halvtime måtte vi opp og røre oss litt.

- Tok dere kontakt med noen hjemme da dere skjønte at dere ble værende i fjellet over natten?

Hentet med helikopter

- Nei, det var dårlig mobildekning, og vi ville heller ikke uroe de hjemme unødvendig. Morgenen etter tok vi kontakt med politiet og ble etterhvert satt i kontakt med en redningsgruppe, forteller hun.

Et redningsteam med erfarne klatrere fant en bedre trasé nedover og et redningshelikoper fraktet de to helt ned.

- Nå skal vi kjøre hjem og få oss litt skikkelig søvn, sier Merethe Strømberg.