Strinda omfatter kirkene på østsiden av Trondheim, i bydelene Nardo, Strindheim, Tempe, Moholt, Bratsberg, Ranheim og Charlottenlund.

– Dette er en stor og spennende lederutfordring, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg er full av forventning overfor det som venter meg i Strinda og Trondheim, sier Nils Åge Aune i en pressemelding fra Den norske kirke.

Som en forsøksordning vil han også ta over ledelsen av Heimdal og Byåsen prosti, heter det i pressemeldingen. Aune skifter beite etter 22 år som prest og prost i Sør-Innherad. Aune har hatt sete i Verdal, hvor Stiklestad kirke er prostikirke.

Viktig erfaring

Det er i dag ti proster i Nidaros, som utgjør biskopens ledergruppe. Herborg Finnset, fersk biskop i Nidaros, sier hun er svært fornøyd med at Aune tar lederjobben i Trondheim.

– Nils Åge har med seg en kompetanse og en erfaring som blir viktig i Trondheim, ikke minst når vi nå forsøker å slå sammen flere prostier under én ledelse, sier hun i pressemeldingen.

På jakt etter ny prost

Nå starter jobben med å finne Aunes erstatter som prost i Sør-Innherad.

– I første omgang vil vi oppnevne en fungerende prost for Levanger, Frosta og Verdal. Siden vi nå er inne i en omfattende utredning om endringer av sogne- og prostistruktur også i Nord-Trøndelag, kan det ta noe tid før vi har en fast prost på plass, sier Finnset.