Adresseavisen har fått et tips om et skilt som kom til syne i Utleirveien på Nardo i Trondheim. På skiltet sto det at det er piggdekkforbud i Trondheim sentrum, med unntak av to veier.

Skiltet skulle egentlig ikke ha vært synlig for bilistene på dette tidspunktet.

- Dette er et beredskapsskilt som kan brukes når luften i Trondheim er veldig forurenset og forbud mot piggdekk blir brukt som et tiltak for å bedre luftkvaliteten, sier rågiver Tore Nordstad ved Miljøenheten i Trondheim kommune.

Ikke vært brukt

Skiltet skal egentlig være tildekket, med mindre det er behov for å innføre dette forbudet for å bedre luftkvaliteten.

- Vi forventer egentlig ikke at det er nødvendig å bruke dette forbudet med de tiltakene vi allerede har med tanke på støvdemping og renhold av veiene, sier Nordstad.

Et slikt type forbud har ikke vært brukt som tiltak i Trondheim tidligere. Dersom det noen gang skal tas i bruk vil det bli varslet om forbudet mot piggdekk i mange kanaler og minst to dager før det faktisk trer i kraft.

Nordstad opplyser at de kommer til å be Statens vegvesen om å dekke til skiltet.

Piggdekk fra 1. november

Han påpeker at man heller ikke kan sette på piggdekk før 1. november. Denne datoen er ikke absolutt, og kravet om tilstrekkelig veigrep veier tyngre enn datoen der det er lov å sette på piggdekk. Det er nødvendig å betale piggdekkavgift i Trondheim igjen fra 1. november.