Trondheim Spektrum har også tatt grep og leid inn folk til å dirigere trafikken.

På grunn av rivingen av hall A og C ved Trondheim Spektrum på Øya er deler av parkeringsplassen sperret av. Grepet har ført til kaos i nabolaget.

Dette merkes spesielt på kveldstid og i helgene når det avvikles treninger og kamper i hallen.

NRK Trøndelag beskrev problemene tidligere i uka som helt håpløse.

Feilparkerer og kjører på gangsti

- Vi har sett at folk kjører på gangstien. De parkerer på fortau og i rundkjøringen, samt i sidegatene i nærområdet til hallen. Dette skaper en uoversiktlig situasjon og fører til problemer med trafikkavviklingen på Øya, sier Steinar Myr, driftsleder i Trondheim Parkering.

Har skjerpet parkeringskontrollen

Politiet ba tidligere denne uken parkeringsselskapet om å skjerpe kontrollene i området.

- Det har vi gjort og det har lettet situasjonen betraktelig å ha uniformerte vakter i området, sier Myhr.

De har intensivert innsatsen og kontrollerer nå området flere ganger i døgnet.

Dirigerer trafikken

Trondheim Spektrum har leid inn «Det FINN's Trafikkhjelp AS» til å dirigere trafikken.

- Problemet er ikke at det ikke er nok parkering, for det er det. Problemet er at folk ikke overholder skiltingen, sier hovedprosjektleder i ÅF Advansia, Kjell Håvard Nilsen.

Han sier at det er behov for 130 parkeringsplasser i vanlig driftstid med den hallkapasiteten som er i dag. Det er færre plasser enn de faktisk har til disposisjon.

- Kapasiteten er god den. I dag kan cirka 80 biler parkere ved tennishallen. I tillegg til disse, er det 80 plasser ved Øya Stadion, sier Nilsen.

- Men hvorfor oppstår det da problemer?

- Fordi folk tar seg til rette. Foreldre vil dessverre kjøre helt frem til døren for å sette av barna sine og da blir det kaos og villkjøring, sier han.

Han sier situasjonen er bedret etter at trafikkdirigeringen kom på plass og at den vil fortsette ut neste uke.

- Og deretter?

- Så lenge folk følger skiltene og ikke kjører på gangveien vil dette gå bra, sier Kjell Håvard Nilsen.

Parker riktig

Trondheim parkering oppfordrer folk til å finne seg en lovlig parkeringsplass fremfor å parkere på fortau, gangsti og langs sidegatene.

- Det er gode muligheter både på Øya Stadion, i parkeringshusene på Øya helsehus og St. Olavs Hospital. Fra Leutenhaven er det ikke mer enn 8-9 minutters gange, sier Steinar Myhr.

Det kommer til å være hyppige besøk fra Trondheim Parkering i området også i tiden fremover.

- Vi ønsker å være tilstede i forkant, derfor vil uniformerte vakter kontrollere området spesielt når vi vet det er arrangementer som gir stor tilstrømning av folk. Vi ønsker jo at folk skal slippe bøter og la være å gjøre noe ulovlig, derfor forebygger vi ved hjelp av kontroller, sier han.