Like etter klokka 07.00 fikk politiet melding fra en beboer i Innherredsveien som hadde truffet en innbruddstyv i leiligheten sin.

- Beboeren hadde blitt konfrontert av en mann med kniv, forteller innsatsleder Ola Eggen ved Trøndelag politidistrikt.

Leter etter mann i 40-årene

Beboeren skal da ha løpt ut av leiligheten sin og huket tak i tilfeldig forbipasserende på gata utenfor.

- Vi bevæpnet oss og tok oss inn i leiligheten. Og etter gjennomsøk fant vi bare en annen person som har relasjon til beboeren, sier innsatsleder Ola Eggen.

Han opplyser at tyven beskrives som en mann i 40-årene kledd i mørke klær. Ingen personer skal ha blitt skadd i forbindelse med innbruddet.

Barn i leiligheten

Krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon opplyser like før klokken 11.00 at ingen så langt er pågrepet som følge av innbruddet. Politiet er nå på jakt etter overvåkningsvideoer fra området, som kan identifisere gjerningsmannen.

- Ble noe tatt fra leiligheten da tyven var der inne?

- Det er usikkert, men det tyder ikke på det, sier krimvaktlederen.

Han opplyser at det var to personer i boligen da tyven tok seg inn - én voksen samt ett barn.

Sett på overvåkningsvideoer

I løpet av torsdag har etterforskere gjennomgått aktuelle overvåkningsvideoer fra området, uten at de kan peke ut en gjerningsperson.

- Vi har etterforsket i hele dag, og trolig får vi inn flere videoer i morgen som vi også skal se på. Foreløpig har vi ikke pågrepet en gjerningsperson i saken, sier krimvaktleder Marit Johanne Bye ved Sentrum politistasjon.

Politiet søker etter en mørkkledd mann i 40-årene, etter at en beboer i Innherredsveien ble konfrontert av en innbruddstyv med kniv. Innsatsleder Ola Eggen ved Trøndelag politidistrikt i midten av bildet. Foto: MORTEN ANTONSEN