Da dørene på VW-varebilen ble åpnet mandag ettermiddag, fant tollerne følgende:

- 3972 liter øl, 742 liter brennevin og 6000 sigaretter, oppsummerer Bjørn Arild Sørlie, seksjonssjef for grensekontroll ved Trondheim regiontollsted.

Falske skilter

Han opplyser at mengden tilsvarer en avgiftsunndragelse på 582 000 kroner, og karakteriserer beslaget som ganske stort.

- Vi har hatt noen beslag med tilsvarende ølmengder, men det er lenge siden vi har gjort et så stort beslag av brennevin, sier Sørlie, og legger til at det var påsatt falske skilter på varebilen.

Det var mandag ettermiddag at politi og tollvesenet i fellesskap stoppet en varebilen på E6 ved Tunga i Trondheim.

- Vi fikk melding om grensepasseringen fra egen etat. Bilen hadde passert ved Drevsjø nord i Hedmark og dukket opp i Trondheim i løpet av dagen, sier Sørlie.

Vurderer fremstilling for varetekt

Da varebilen nærmet seg Trondheim, ble politiet bedt om å assistere tollerne når den skulle stoppes. Mennene ble pågrepet, opplyser krimvaktleder Johan Aae ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Begge er siktet for smugling. De sitter nå i arresten, og det vurderes om de skal framstilles for fengsling onsdag, sier Aae.

Den ene siktede polakken er avhørt, med forsvarer Linn Haug Holm til stede. Hun opplyser at klienten nekter straffskyld.

Den andre siktede skulle etter planen vært avhørt i løpet av tirsdag, men på grunn av mangel på tolk, ble ikke dette gjennomført, opplyser advokat Kolbjørn Lium, som fosvarer mannen.

- Fordi avhøret ikke ble gjennomført, er det uklart hvordan han stiller seg til siktelsen, sier Lium.

Dette åpenbarte seg da tollerne åpnet dørene på varebilen de siktede polakkene kjørte. Mennene er siktet for smugling. Foto: Tolletaten