Politiet fikk melding om voldtekt rundt klokken halv ti søndag formiddag, og startet deretter etterforskning. Både krimteknikere og en hundepatrulje rykket ut til et område i Østbyen i Trondheim, hvor det ble satt opp sperrebånd. I tillegg ble både søppelkasser og hager i området undersøkt.

Et område ble sperret av med sperrebånd.

Krimvaktleder Wenche Johnsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim, opplyser at det var en venninne av den fornærmede kvinnen som varslet politiet om saken.

- Utfordring

Kvinnen i 20-årene har vært til undersøkelse ved voldtektsmottaket ved St. Olavs hospital, og er avhørt av politiet.

- Hun har forklart at hun var på vei hjem fra byen da dette skjedde utendørs. Det har vært en utfordring for oss å finne åstedet, sier Johnsen.

Wenche Johnsen er krimvaktleder ved Sentrum politistasjon i Trondheim. Hun opplyser at etterforskningen fortsetter mandag.

- Har hun sagt noe om antall gjerningsmenn?

- Vi har opplysninger om at det var to, sier Johnsen.

Politiadvokat Hanne Sivertsen Berg, opplyste søndag kveld at det er grunn til å tro at det anmeldte forholdet skjedde lørdag kveld eller i løpet av natt til søndag.

Sjekker videoovervåkning

Så langt er imidlertid ingen pågrepet, men politiet fortsetter etterforskningen mandag.

- Vi har gjennomført flere vitneavhør i saken, og jobber samtidig med å sikre elektroniske spor. Blant annet sjekker vi om videoovervåkning kan si noe om ferden hennes hjem fra byen, sier Johnsen.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter