I neste måned skulle Trondheim kommune og en 19 år gammel kvinne som ble mobbet på ungdomsskolen møtes i retten. Nå har partene inngått forlik, og formannskapet sa tirsdag ja til avtalen som er inngått.

Hemmelig avtale

Det var NRK som meldte om forliket forrige helg. De skriver at erstatningssummen i den utenomrettslige avtalen er konfidensiell, men at forliket også inneholder flere andre punkter som kommunen skal oppfylle.

Kommunaldirektør Camilla Trud Nereid, som orienterte formannskapet om saken, vil ikke kommentere innholdet i forliket utover at hun og rektor ved skolen skal møte jenta, foreldre og hennes advokat i nær fremtid.

- Vi er glade for at vi kom frem til forlik. Det er nok det beste for den involverte personen, og gjør at det skaper minst mulig problemer for vedkommende fremover. Det ville vært en stor belastning med en rettssak og alt det innebærer, sier Nereid til Adresseavisen

Mindreverdig

19-åringen ble så plaget på ungdomsskolen at hun både fikk posttraumatisk stresslidelse og ble medisinsk invalid.

Mobbeofferet sier til NRK at hun er opptatt av at det hun opplevde ikke skal skje med andre, og at kommunen skal lære av hennes sak.

– Alle har like myke rett til å gå på skole. Ingen elev skal kjenne seg mindreverdig, men bli tatt på alvor, sier hun.

Sosiale medier

Til NRK sier foreldrene at datteren deres «endelig er blitt hørt». Samtidig understreker de at det ikke er noen vinnere i denne saken.

Mye av mobbingen foregikk på sosiale medier, og over flere år.

Familiens advokat Arvid Kjærvik sa til NRK forrige helg at det totalt sett var bedre for 19-åringen å inngå et forlik enn å måtte gå gjennom en rettssak.