Adresseavisen har tidligere omtalt de sju rekkehusene på Ranheim som fikk nei til utbygging. Disse ble vurdert å være velegnet for barnefamilier og fikk avslag fordi både Ranheim skole og Charlottenlund skole ikke hadde plass nok.

Penger til bygging

Grilstad Marina klaget på vedtaket, og i dagens formannskap ble den tatt til følge.

- Vi i flertallskoalisjonen legger frem budsjettet neste uke, og det er vel ingen lekkasje når vi sier at det bevilges penger til å øke skolekapasiteten på Ranheim. Derfor blir det merkelig hvis vi sier nei nå, og endrer dette neste uke, sa gruppeleder i Ap, Geir Waage.

Rettet kritikk

Daglig leder i Grilstad Marina, Liv Malvik, og flere med henne, rettet kritikk mot kommunens avslag tidligere i høst.

- Problemene dette skaper for oss som utbyggere er én ting. En annen ting er ringvirkningene. Vi har jobbet konkret med disse rekkehusene i to år. Arkitekter var engasjert etter arkitektkonkurranse og vi hadde forhandlet ferdig avtaler med entreprenører. Graver, tømrere, elektrikere og alt var på plass. De har satt av tid og kapasitet. Det var bare kontraktsignering som gjensto, sa hun den gang.

Starter graving

Nå er tonen mer positiv:

- Vi hadde gode forhåpninger om at det ville gå i orden da det ble besluttet å oppføre et tilbygg på Ranheim Skole. Vi er veldig tilfredse med at vi nå kommer i gang med byggingen av disse sju rekkehusene, og tar opp igjen arbeidet med disse, med målsetning om å starte graving så snart det er praktisk mulig, skriver hun i en mail.