Politiet pågrep fredag en elev ved en videregående skole i Trondheim, og tok beslag i datautstyret og mobilen hans.

- Han har sagt noe svært upassende, sier Jan Erik Mihle i forebyggende gruppe hos politiet. Han vil fredag ettermiddag ikke si mer om hva eleven skal ha sagt, ettersom 18-åringen skal avhøres først fredag kveld. Det kan også være aktuelt med flere avhør, ifølge Mihle. Han sier de har beslaglagt datautstyr for å undersøke om det er noen koblinger til det eleven skal ha sagt.

- Det er ikke aktuelt å sikte flere, sier Mihle. Utsagnene kan være straffbare.

Avhøres fredag kveld

Politiadvokat Kåre Svepstad ved Krimvakta opplyser at eleven er siktet for brudd på paragraf 390a i straffeloven: «Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred eller som medvirker hertil straffes med bøter eller fengsel inntil 2 år».

Handlinger som hører inn under denne paragrafen, kan blant annet være trusler, sjikane, trakassering, krenkelser og mobbing.

- Vedkommende vil bli avhørt i løpet av fredag kveld, vi ønsker derfor ikke å si noe mer konkret om hva som faktisk har skjedd, sier Svepstad.

-Skapte utrygghet

Rektor ved skolen var ikke selv til stede fredag, men er godt orientert om situasjonen.

Han overlater til politiet å uttale seg om hendelsesforløp, men bekrefter at hendelsen skapte utrygghet på skolen, særlig blant én gruppe elever.

- I utgangspunktet påvirket det som skjedde ganske få elever. Slikt sprer seg likevel fort gjennom rykter, men situasjonen roet seg noe utover dagen. Vi har dessverre ikke kontroll over alt som skjer på nett, selv om vi forsøker å overvåke som best vi kan, sier rektoren.

- Jeg er opptatt av at vi nå beholder roen, samtidig som vi sørger for trygghet for alle på skolen, slik at vi alle kan møte hverdagen på mandag. Nå handler det om å holde elever og ansatte orientert. Vi har en beredskap rundt det som skjedde og følger spesielt opp kontaktlærer og de nærmeste medelevene.