Dette har mannen fortalt til politiet i avhør.

- Han har forklart at han tok ut et pengebeløp i en minibank ved biblioteket i Trondheim. I utgangspunktet tviler vi ikke på det, men vi sjekker nå med banken og hvilke uttak som er gjort. Kanskje kan vi også få bilder fra overvåkningskamera som viser personer rundt mannen når han er ved minibanken, sier Geir Langås ved krimvakta hos politiet i Trøndelag.

Melding om slåssing og tyveri

Politiet har sjekket kamera i området der ranet skjedde uten resultat.

Politiet fikk ved 15.15-tiden mandag melding om slåssing og tyveri rundt Vår Frue i Trondheim. Da de kom til stedet, viste det seg at en mann i 40-årene skal ha blitt ranet i området mellom kirken og Kongens gate.

Ranet skal ha skjedd ved 15-tiden.  Mannen har forklart at to personer tok kontakt med han. Deretter kom det tre til som gikk til angrep på han.

- De skal ha tatt kvelertak på mannen, og lagt ham i bakken, fortalte Anlaug Oseid, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen mandag.

Snakket svensk

Ifølge mannen skal alle fem ha snakket svensk, og de skal være lyse i huden. En av dem hadde bart, mens to andre hadde ansiktet delvis dekket av en buff. Ransofferet skal ha en formening om hvem ranerne kan være.

Politiet har gått ut med etterlysning, og ber om tips.