Politiet i Trøndelag satte søndag morgen i gang det de på Twitter beskriver som en hurtig redningsaksjon. «Mann reddet opp av elva i området ved Royal Garden», skriver politiet på Twitter klokken 09.14.

Rop om hjelp

Operasjonsleder Stig Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt forteller at politiet først fikk melding fra noen som hørte rop om hjelp.

- Så kom det telefon fra noen som så to personer kjempe for å holde i en mann som var i elva, for å unngå at han fløt videre, sier Olsen.

Innsatsleder på stedet, Geir Arne Sjøhagen, i Trøndelag politidistrikt forteller at politiet raskt kom til stedet ved Royal Garden.

- Vi rykket ut, og det var en voksen mann som hadde kommet seg inn til flytebryggene ved Royal Garden. To forbipasserende hadde forsøkt å trekke ham opp, men greide det ikke. Han ble trukket opp da politiet kom til stedet, sier Sjøhagen.

- Var ved bevissthet

Mannen ble først tatt inn på Royal Garden, og ble deretter kjørt med ambulanse til St. Olavs hospital. Innsatsleder forteller at mannen var ved bevissthet. Sjøhagen vet ikke hvordan mannen havnet i elva.

- Det er grunn til å tro at han var beruset, sier Sjøhagen.

Innsatsleder Geir Arne Sjøhagen i Trøndelag politidistrikt berømmer de forbipasserende som varslet om mannen i elva. Foto: Rune Petter Ness

Tok tak i mannen

Han berømmer de to som oppdaget mannen og forsøkte å redde ham opp av elva.

- Vi har snakket med dem og jeg vil berømme dem for innsatsen. De tok tak i mannen, møtte oss og viste oss stedet, slik at det gikk raskere for oss å komme på rett plass, sier Sjøhagen.

Også natt til fredag havnet en mann i vannet, i kanalen ved Fjordgata. Politiet mener den berusede mannen ble reddet fordi en drosjesjåfør oppdaget ham i vannet og varslet politiet.