Den 36 år gamle kvinnen måtte nylig møte i Sør-Trøndelag tingrett i en såkalt tilståelsessak. Hun var da siktet for å svindle til seg kosmetisk kirurgi. Bakgrunnen var at hun fikk en klinikk i Oslo til å operere brystene hennes, uten å betale.

Forfalsket kvittering

Kvinnen avga en forklaring og tilsto forholdene i retten.

Ifølge tingrettens avgjørelse lurte kvinnen de ansatte ved klinikken til å utføre en puppeoperasjon på henne som kostet 50 800 kroner. Kvinnen viste frem en kvittering for betalt operasjon, men kvitteringen hadde hun forfalsket. Dette skjedde i fjor sommer.

36-åringen ble i tillegg dømt for å ha svindlet et selskap for en Iphone via nettstedet Finn.no. Hun fikk 4150 kroner utbetalt og beholdt pengene uten å sende fra seg telefonen.

Tidligere dømt

Kvinnen er tidligere straffedømt for bedrageri ved to anledninger.

I desember 2012 fikk hun en dom i Hedmarken tingrett på ett år og tre års fengsel. Deler av straffen ble gjort betinget, men med prøvetid.

De nye forholdene kvinnen ble dømt for, skjedde før prøvetiden hadde utløpt. Derfor ble hun ilagt en fellesstraff på totalt sju måneders ubetinget fengsel. Seks av månedene er relatert til forholdene fra dommen i Hedmarken tingrett.

Kvinnen ble i tillegg dømt til å betale tilbake beløpet hun svindlet til seg i forkant av brystoperasjonen.

Anket

Kvinnen bestemte seg for å anke dommen. Ifølge 36-åringens forsvarer, advokat Ove Herman Frang, kom anken som følge av at retten mener hun må sone i fengsel.

- Bakgrunnen for anken var at hun ønsket samfunnsstraff, sier advokat Frang.