Her er mobilene som politiet i Trondheim har tatt i beslag etter at en mann ble pågrepet natt til torsdag. Foto: politiet

En 31 år gammel mann ble like før klokka 02.00 natt til torsdag pågrepet i Trondheim sentrum. Bakgrunnen skal ha vært tips fra publikum som hadde vært på byen og som hadde mistanke om at mannen stjal mobiler på et utested i Midtbyen.

- Dette er en person med utenlandsk opprinnelse og som har brutt innreiseforbudet til Norge flere ganger, forklarer krimvaktleder Alfred Kviseth ved Sentrum politistasjon.

Kan ha samarbeidet med flere

Han ble pågrepet med tolv smarttelefoner på seg. I tillegg er det to personer på stedet som har opplyst at de savner sine mobiltelefoner, og de var ikke blant de tolv som politiet har i beslag.

- Vi holder muligheten åpen for at han har hatt et samarbeid med flere, men vi har ingen konkrete navn på blokka, sier Kviseth.

Politiet regner med at det finnes overvåkningskamera som avsløre hvordan mobilene ble stjålet og hvem som sto bak.

- Vi vet ikke om mobilene ble stjålet fra garderoben eller fra hver enkelt person. Det ser ikke ut som om vi har fått alle anmeldelsene, så vi anbefaler alle om å anmelde så fort som mulig, sier han.

Kan forvente lengre fengselsstraff

Mannen er også dømt for flere straffbare forhold i Norge tidligere, og vil bli fremstilt for fengsling så raskt det er mulig, ifølge jourhavende jurist, Maria Evenseth i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Siden mannen brøt innreiseforbudet nok en gang kan han forvente seg minst ett år i fengsel ifølge Kviseth.

Et innreiseforbud betyr at du er utvist fra Norge og ikke har lov til å reise inn i landet. I fjor hevet Stortinget strafferammen til to års ubetinget fengsel, med en normalstraff på ett år. Ved gjentatte brudd på innreiseforbudet kan det reageres med opp til fire års fengsel. De nye bestemmelsene trådde i kraft i januar i år.

- Mannen vil bli siktet for å ha brutt utlendingsloven og for ha stjålet mobiltelefoner. Det vil være aktuelt å be om fire ukers varetekt, og så behandle sakene i samme rettssak, forteller Evenseth.