Her er mobilene som politiet i Trondheim har tatt i beslag etter at en mann ble pågrepet natt til torsdag. Foto: politiet

Det var natt til torsdag at den 31 år gamle mannen med utenlandsk opprinnelse stjal tolv mobiltelefoner fra gjester ved utestedet Studio 26 i Trondheim. Like før klokka 02.00 ble han pågrepet av politiet etter at vaktene hadde fattet mistanke.

- Sylfrekke folk

Daglig leder Tommy Jacobsen ved utestedet Studio 26 forteller at det var mange gjester som var ute torsdag kveld på grunn av fadderuka som pågår i disse dager.

- Dette er snakk om sylfrekke mennesker som rapper mobilen ut av veska mens gjestene er på dansegulvet. Flere gjester forteller at de hadde glidelåsen igjen på veska, forteller han. Jacobsen var selv til stede da mannen ble pågrepet.

Utestedene har vært plaget av lommetyver tidligere, og Jacobsen er fornøyd med at man endelig klarte å pågripe noen med tyvegods.

- Det er bare flaks at vi klarer å ta noen. De er svært profesjonelle de som driver med dette, mener han.

Fengslet i fire uker

Mannen som ble pågrepet har brutt innreiseforbudet gjentatte ganger, og ble fremstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett torsdag ettermiddag. Tingretten mente at fire ukers varetekt var nødvendig fordi det var fare for at siktede ville unndra seg straffeforfølgelse dersom han ble løslatt. Mannen la kortene på bordet og innrømmet forholdet. Han ble utvist og gitt et varig innreiseforbud i februar. Han ble uttransportert til Tyskland i slutten av februar, men kom tilbake til Norge og ble pågrepet på utestedet Studio 26 i Midtbyen.

Jacobsen ved utestedet mistenker at det var to personer som var på ferde denne kvelden, men den andre forsvant uten at man klarte å identifisere ham. Mannen som ble tatt hadde rukket å ta tolv mobiltelefoner, men de er nå i beslag hos politiet.

- Jeg håper alle som har mistet telefonene sine tar kontakt med politiet slik at de får den tilbake. Dessverre er det ikke så mye vi kan gjøre med sånt. Jeg må bare sterkt oppfordre alle til å legge igjen eiendeler i garderoben vår. Der har det aldri blitt stjålet noe, forteller han.

Brøt innreiseforbud

I fjor var det en bande med lommetyver som var rundt i Midtbyen, og utestedene og politiet forsøkte hadde et samarbeid for å bremse utviklingen.

- Vi fikk mange gode tips fra politiet om hva vi skulle se etter, men det er klart at lommetyvene er veldig flinke til å merke når de blir overvåket. Jeg må skryte av vaktene som avslørte denne mannen, sier Jacobsen.

I går fortalte politiet at mannen som er pågrepet og siktet for tyveriene og for å ha brutt innreiseforbudet, mest sannsynlig vil få en fengselsstraff på over ett år.