Hvem har satt ut dette pianoet på Ladehammeren, og hvorfor? Foto: PRIVAT

Hver dag går Jørgen Stordal (37) og hunden Ziggy tur over Ladehammeren og til Korsvika. Men turen i dag ble ikke helt som på alle andre dager. På toppen av Ladehammeren troner nå et turkis piano.

- Det var et ganske spesielt syn. Det kan vel dreie seg om noen som har vært litt romantisk, da. Som tenkte å ta en serenade for kjæresten, humrer Stordal.

Ikke ulovlig

Ved Trondheim bydrift er det ingen som verken har hørt noe om eller vet noe om den fargesterke tilførselen til en av Trondheims mest populære turstier.

- Nei, dette er helt nytt for meg. Vi må nok undersøke nærmere før jeg kan kommentere hva dette dreier seg om. Det kan vel være mange årsaker til at noe sånt er plassert ut, sier driftsleder Odd Arne Nilsen til adressa.no.

Det finnes ingen regler som tilsier at man ikke skulle kunne dra et piano ut i naturen, eventuelt for en romantisk stund.

- Nei, det gjør i utgangspunktet ikke det, vi får vel bruke litt skjønn i slike tilfeller. Uansett er nok ikke dette noen hastesak, sier Nilsen.

Heller ikke hans kollega, driftsleder Ola Kviteng, ønsker å spekulere rundt hva som kan være bakgrunnen for at noen har tatt seg bryet med å sette ut pianoet.

- Nei, dette lukter bare jobb og utgifter for meg. Vi får håpe at de som har vært så kreative at de har fått det opp dit, også setter det tilbake dit det kom fra, sier han.

Fort ustemt

Turgåer Stordal, som til vanlig jobber ved SPCA Sør-Trøndelag, mener at noen kan ha kjørt pianoet opp til toalettene, for så å dra det tunge instrumentet det siste stykket. Men dersom flere skulle føle seg kallet til å ta det i bruk, må man antagelig kjenne sin besøkelsestid.

- Det står jo veldig værutsatt til, så det vil fort bli ustemt etter hvert som regnet gjør sitt med treverket.

Selv tror han at han ville valgt et annet møbel dersom han skulle føle seg ekstra amorøs.

- Tja, jeg ser for meg at en sofa ville passet bedre. Så kunne man sitte der og se på solnedgangen.