For to måneder siden var til sammen 90 drosjer med på aksjonen som blokkerte Munkegata og reduserte fremkommeligheten rundt Rådhuset i Trondheim. På torsdag håper drosjeeier Lars Leth-Olsen at minst like mange vil markere og aksjonere.

Kollektiv streik

Som sist vil TrønderTaxi, Norgestaxi og Stjørdal Taxi aksjonere sammen i håp om at taxinæringen slipper å betale bom.

- Vi vil vise at vi ikke gir oss, og at vi følger med. Vi skal ha fritak for bommen både i sør og nord, og aksjonene vil fortsette til vi når frem med kravet. - Vi tar dette veldig alvorlig, og det kan fort bli kollektiv streik hvis vi ikke får gjennomslag, sier drosjeeier Lars Leth-Olsen.

Han forteller at drosjene vil aksjonere fra bystyrestart klokken 16.00 til saken er behandlet.

- Vi håper politikerne nå blir enige om på fremme et forslag som kan sendes til Stortinget. Vi har en positiv dialog med Arbeiderpartiet, og vi føler at de andre partiene også forstår frustrasjonen vår, sier Leth-Olsen.

Høy ekstrautgift

Med nærmere 100 drosjer med på aksjonen blir det vanskelig, om ikke umulig å ta seg frem på enkelte områder rundt Rådhuset.

- Vi håper saken kommer opp tidlig slik at vi ikke trenger å stå der lenge, sier han.

At også Stjørdal Taxi igjen deltar på aksjonen er fordi drosjene i Stjørdal kommer dårligst ut på grunn av bommene på E6 Øst. Der eksisterer det ikke noe tak på antall passeringer pr. måned. Det betyr at de kan komme opp i en ekstrautgift på 16 200 kroner i måneden. Noe rimeligere er det for trondheimsdrosjene. I Miljøpakken er det et tak på 110 passeringer i måneden. Ingen betaler mer enn det.

- Men det er bommer rundt Trondheim, på E39, på Lakseveien og på Fosen. Det er også bompenger på ferjene over fjorden, forklarte aksjonsleder Haakon Gussiaas.