Bjørn A. Esaissen var mannen som så ørnen langs veien i halv fem-fem tiden tirsdag.

- Jeg kom fra et møte på Kyrksæterøra da jeg plutselig så fuglen etter siste tunnelen på Øysand. Herregud, hva gjør den der, tenkte jeg, sier han.

Satt helt i ro

Da han kom opp til fuglen, så han at den var skadet i foten.

- Jeg fikk etter hvert parkert bilen og gått ned til det som var en ørn. Jeg så at den hadde en rar stilling på venstrefoten. Det så nesten ut som den var brukket eller ute av ledd. Den satt helt i ro da jeg kom opp til den.

Fløy inn i frontrute

Etter en stund kom det flere folk som ville ha sin bit av rovdyret, blant annet med sine mobiltelefoner.

- Mange hadde mobiltelefonen langt oppe i ansiktet til ørnen.Da begynte den å bli litt mer stresset. Plutselig så prøvde den å ta av med vingene. Uheldigvis tok den fart rett mot veien, og da klasket den hardt inn i en frontrute. Det var et kjempesmell. Det er jo som en basketball skulle bli kastet i 100 kilometer i timen mot en frontrute.

Da trodde han ørnen hadde tatt sine siste vingetak.

- Da trodde jeg den var stein død, men den kom seg utrolig nok igjen etter en liten stund. Da forsøkte den på nytt å fly litt lengre bort, men kom seg bare ti meter.

- Trolig må foten spjelkes

Etter omtrent en halvtime kom Trond Sæther fra brannvesenet i Skaun kommune og tok seg av den skadde ørnen.

– Vi får avvente og se hva veterinæren finner ut om hva som feiler den. Trolig må foten spjelkes. Jeg er i hvert fall innstilt på å ta vare på ørna, og gi den mat og stell for å se om det er mulig å redde den, sier Sæther til NRK Trøndelag.