Hele sju privatvisninger ble arrangert før den ordinære visningen av rekkehuset fra 1941, tretti interesserte hadde skrevet seg på liste da boligen var presentert.

Likevel var det, ifølge megleren, ingen som hadde sett for seg at budkrigen skulle føre prisen helt opp til 5,5 millioner kroner.

Les også: 1,26 millioner over prisantydning i Buvika

God beliggenhet

- Dette er jo en beliggenhet med unik kombinasjon av nærhet til byen og marka. Med utgangspunkt i den generelle etterspørselen vi opplever etter boliger på Byåsen, hadde vi en klar forventning om god interesse og flere budgivere, men det overrasker at budkrigen førte helt opp til fem og en halv million kroner. Det beviser bare at behovet er langt større enn vi først trodde.

Han viser også til at et lignende rekkehus i samme område ble solgt for 800 000 kroner under takst for to år siden.

- Selgerne var også helt lamslått over prisen, legger han til.

Vært på jakt lenge

Strøm Solli forteller at han pratet med kjøperne i etterkant av handelen, og heller ikke de hadde i utgangspunktet sett for seg at de skulle gå så høyt.

- Men de flytta hit for et par år siden og har egentlig vært på boligjakt helt siden de kom hit, men uten å ha hatt det travelt. Da dette dukka opp, falt det i smak, sier Strøm Solli.

Les også: Én av disse gikk 2.6 millioner over prisantydning

- Ingen lokkepris

Av de 30 som skrev seg opp på lista var det totalt fem budgivere, tre av dem ble med opp på den siste millionen. Dette til tross for at huset trenger vesentlig oppussing.

- At prisantydningen var en skivebom vil jeg ikke si. Dette er et rekkehus, ja ganske stort, men likevel et rekkehus fra 1941 uten egen tomt. At det kom til å være interesse, det hadde jeg tro på, for det er mangel på boliger på vestsida, men denne prisen hadde jeg ikke sett for meg, understreker megleren.

I tillegg må de nye boligeierne trolig påregne oppussing for opp mot én million kroner.

- Mye innvendig må renoveres, i tillegg til drenering, utvendig bordkledning og vinduer som må skiftes.

Vil få betydning

Strøm Solli ser ikke bort fra at prisoppnåelsen på denne boligen vil påvirke prisvurderinger på andre, lignende boliger i området.

- Det viser seg jo at ekstremt mange er interessert i boliger akkurat i denne plasseringen.

Gammel dato: Badet ligger et stykke unna dagens standard.
Åpent: Boligen har ei stor stue med peis. Foto: Heimdal Eiendomsmegling
Beliggenhet: Den flotte beliggenheten på Fagerlia, med utsikt utover fjorden, bidro til at boligen gikk langt over prisantydning. Foto: Heimdal Eiendomsmegling
Spisekrok: Huset er innholdsrikt. Foto: Heimdal Eiendomsmegling