- Dette er det ultimate velferdsprosjekt, sier leder for konsernstyret i Studentsamskipnaden i Trondheim, Knut Jørgen Vie.

Det han prater om, er planene om et helt nytt idrettssenter kun for studenter i Trondheim. Eksisterende Prinsen kino vil fortsette driften som i dag. Murbygningen vil danne grunnlaget for det nye senteret, og fasaden vil bli en kombinasjon av gammelt og nytt.

Bevare og skape

- Det blir et krevende arbeid. Fasaden på kinoen er fredet og må bevares, og det er også en del ting inne i bygget som vi må ta vare på. Men mye skal også rives og bygges nytt.

- Kombinasjonen av boliger og et helt nytt idrettssenter i nærheten av både campus og byen, i tillegg til kinotilbudet vil jo være utrolig bra for studentene, sier Vie.

Det nye bygget skal ifølge planene inneholde omtrent 200 nye studentboliger, idrettssenter med blant annet flere haller, i tillegg til kinoanlegget som også vil få en betydelig oppussing.

Et av de mest fremtredende estetiske trekkene på den prosjekterte bygningen er en klatrevegg i glass, vendt ut mot trafikken i Elgeseter gate.

Det siste kostnadsanslaget ligger på omtrent 500-600 millioner kroner. Samskipnaden og kinoen vil begge ta hver sin del av kostnadene.

- Men dette er et veldig grovt anslag, for det gjenstår mye i denne delen av prosessen. Vi vet for eksempel ikke akkurat hvor mange studentboliger vi kan bygge.

Les også: La hele huset spille

Les også: 7000 studenter skrives inn

Samarbeid

Prosjektet, som er et potensielt samarbeid mellom samskipnaden, Prinsen kino, Statsbygg og Hist, har vært under arbeid siden like før jul, og arkitektskissene ligger klare til behandling.

- HiSt skal jo flytte lærerutdanningen fra Rotvoll til Kalvskinnet. De vurderer å gå sammen med oss i stedet for å bygge nye gymsaler på egen hånd, sier Vie.

I går møttes lederne av studentidrettslagene, studentparlamentet på HiST og Studenttinget på NTNU til en markering på torget for å vise at de står samlet bak planene.

Håper på godkjenning i høst

- Det er mye som må klaffe her. Vi må gå en runde med byantikvaren, for vi ønsker jo å bygge forholdsvis nært Nidarosdomen, og ganske høyt også. I tillegg er det viktig at vi får HiST med på laget. De må avgjøre om de skal bygge selv eller gå sammen med oss. Og så må selvsagt byggesøknaden gå gjennom hos kommunen, sier Vie.

- I løpet av høsten håper vi å få avklart om samarbeidspartnerne våre vil hengi seg til prosjektet.

Les også: Studenter går kraftig i minus

Knut Jørgen Vie håper på en avklaring i løpet av høsten, på hvorvidt samarbeidspartnerne er ombord i prosjektet eller ikke. Foto: PRIVAT