Ferja «MF Glutra» ble satt ut av drift etter et sammenstøt med kaianlegget på Flakk i Trondheim lørdag morgen. Ingen ble skadd i hendelsen, men både ferje og ferjekai fikk skader.

- Vi håper ferja er tilbake i sambandet, enten fredag eller søndag. Vi har fortsatt ikke full oversikt over hva som var årsaken til den tekniske feilen, og vi ønsker å ha full klarhet i hva som skjedde før den kommer på sjøen igjen, sier driftssjef Oscar Bergheim i Fjord 1.

- Kunne ikke styre ferja

Selve skadene på ferja og ombordkjøringslemmen er ferdig reparert, men Fjord 1 understreker at det gjenstår feilsøking.

- Det var en teknisk feil som førte til at ferja mistet all manøvreringskraft. Kapteinen hadde ikke kontroll fartøyet siden han ikke kunne bremse eller styre den, sier Bergheim.

Han karakteriserer feilsøkingen som komplisert og tidkrevende. Når det gjelder ferjekaia, som også fikk skader i sammenstøtet, er den fortsatt ikke klar til bruk.

- Den fikk så store skader at den ikke kan brukes, og Statens vegvesen er i gang med å reparere den. Men dette vil ta litt lengre tid, og vi vet ikke når denne kaia er i drift igjen. Det er heldigvis en annen kai som kan brukes, og sambandet vil kunne driftes normalt med kun denne, forklarer driftssjefen.

Kan bli kø fredag

Det ble tatt en rutinemessig blåseprøve av kapteinen, men politiet har ingen mistanke om promillekjøring.

Denne uka har det vært redusert kapasitet på ferjesambandet Flakk – Rørvik, men det har ikke medført store problemer, ifølge Bergheim.

- Fredag ettermiddag er det alltid mer trafikk, og dersom vi ikke har «MF Glutra» tilbake i drift kan det oppstå litt ventetid. Da må man forvente at man må stå over ei ferje. Mitt råd er å sikte seg inn på ei ferje som går tidligere, sier han.