Onsdag ettermiddag aksjonerer nærmere 60 drosjesjåfører fra Stjørdal Taxi, Trøndertaxi og Norges Taxi utenfor rådhuset i Trondheim, i Munkegata.

Det gjør drosjesjåførene i forbindelse med kveldens bystyremøte, der det blir behandet hvorvidt drosjer må betale for å kjøre gjennom bompunkt tilknyttet Miljøpakken.

Drosjesjåførene er klar på at de bør bli fritatt, fordi de er misfornøyd med at de må betale bomavgift.

Går utover lønnsomheten

Grunnen til at de er misfornøyd med å betale bomavgift er at de mener avgiften går utover lønnsomheten til drosjenæringen, og at de ikke får like konkurransevilkår som eksempelvis busser, som slipper å betale bomavgift.

- I enkelte anbudssituasjoner er vi i direkte konkurranse med busselskap, men må forholde oss til andre avgifter enn busselskapene, sier Haakon Gussiaas, som er aksjonsleder i Arbeidsgruppen for drosjenes fritak for bompenger.

Generelt ønsker de også å holde prisene på reiser nede, slik at de kan være et konkurransedyktig alternativt når folk skal velge mellom taxi eller annen type kollektivtransport.

Ikke kaos

Gussiaas forteller at de belager seg på å aksjonere utover kvelden, til saken er ferdig behandlet i bystyret.

Likevel er de ikke fornøyd før drosjer blir fritatt for bompengeavgift over hele landet.

- Vi vil dra nedover for å ta saken til Stortinget, sier han.

Ikke trafikale problemer

I juni hadde de en lignende aksjon, men da oppsto det trafikkaos i gatene drosjene aksjonerte i.

I dag er det imidlertid ikke meldt om trafikale problemer i sentrum.

- Så langt har vi ikke fått noen meldinger om problemer i forbindelse med aksjonen. Drosjesjåførene har på forhånd fått tillatelse fra oss om at de kan ta en politisk markering, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.