Kaffash fikk opprinnelig beskjed av politiet om å reise innen 1. september, men fikk to ukers utsettelse.

– Dette er veldig merkelig for meg. Jeg er bare en vanlig student, jeg har ikke gjort noe galt, sier Kaffash.

Klaget

Hun var en av de sju iranske studentene som tidligere i år fikk avslag på sin oppholdstillatelse. Begrunnelsen var at studentene jobber på felt med sensitiv teknologi, noe fagmiljøet på NTNU stiller seg helt uforstående til.

Tre av studentene har i ettertid fått medhold i sin klage. Kaffash, som har vært talsperson for studentene, fikk i midten av august avslag på anken som ble sendt inn av NTNU.

Mer enn 13 000 har skrevet under til støtte for de iranske studentene, og underskriftslistene er overlevert statsminister Erna Solberg.

Savner familien

26. august fikk Kaffash beskjed om at hun måtte ut av landet i løpet av en uke.

– Jeg har bodd i Norge i ett år, og jeg har en leilighet med møbler og inventar som jeg må ordne opp i før jeg drar. Jeg er nødt til å selge alle tingene mine, forteller Kaffash.

Hun sier hun har blandede følelser til det å reise hjem nå.

– På en måte gleder jeg meg til å reise tilbake til Iran. Jeg har ikke sett min familie på ett år, og min mann på fire måneder. De gleder seg til å møte meg igjen, og jeg gleder meg til å se dem. Jeg har savnet dem veldig, forteller Kaffash.

– Men samtidig skulle jeg ønske jeg kunne fortsette arbeidet mitt her. Jeg har bare fullført ett av tre år. Jeg kom hit fordi jeg ønsket å være en del av et internasjonalt miljø, forteller Kaffash.

Rettssak

Hun har nå gjenopprettet kontakten med et universitet i Iran, og har fått lovnader på at hun kan fullføre sitt doktorgradsarbeid der.

Likevel har hun ikke gitt opp muligheten av å vende tilbake til NTNU: Saken ligger nå hos UNE. Kaffash har imidlertid liten tro på at det vil endre på beslutningen. Dermed vil saken havne i retten.

– Jeg ønsker å fullføre mitt arbeid i Norge, sier Hamideh Kaffash til adressa.no.