Ferja «MF Glutra» ble satt ut av drift etter et sammenstøt med kaianlegget på Flakk i Trondheim lørdag morgen. Ingen ble skadd i hendelsen, men både ferje og ferjekai fikk skader.

- Den ligger fremdeles på verksted og vi venter på deler og seilingstillatelse fra Sjøfartsdirektoratet, sier kaptein Arild Storli ved «MF Glutra».

Ingen erstatning

Driftssjef Oscar Bergheim i Fjord 1 sier at ferja ikke vil være klar til ettermiddagstrafikken mellom Flakk og Rørvik i dag. Bilister bør være klar over at det kan bli en del kø på ferjeleiene. Bergheim råder folk til å sikte seg inn på ei tidligere ferje.

- Nå ser det ut som «MF Glutra» er tilbake i sambandet først på onsdag. Og det kommer ikke noen erstatningsferje i dag, sier han.

I løpet av de neste timene skal Fjord 1 vurdere hva de skal gjøre med tanke på perioden frem til ferja er tilbake i vanlig drift.

- Det er mye som skal sjekkes før vi kan foreta oss noe, sier han.

Kø på Valset

Det meldes også om stor kø på ferjesambandet mellom Valset og Brekstad. Biler måtte stå igjen på både 13.30- og 14.30-avgangen.

- Det er ingenting i veien med ferja, så det er vel bare stor trafikk generelt, sier administrerende direktør Ivan Fossan i Nordled.

Slik ser det ut på Flakk ferjekai like før klokka 15.00. Foto: statens vegvesen
Foto: dan ågren