- Dette er det ultimate velferdsprosjekt, sa leder for konsernstyret i Studentsamskipnaden i Trondheim, Knut Jørgen Vie, og presenterte planene om et helt nytt idrettssenter på Prinsen kun for studenter i Trondheim.

Men planer er én ting. Om det blir gjennomslag er noe helt annet.

- Tre alternativer

Styreleder Geirmund Lykke ved Trondheim kino sier forslaget fra studentene er interessant, men han påpeker at ingenting er avgjort.- Vi har tre alternativer som vi jobber med. Det ene er forslaget som skisseres her fra SiT og HiST. Det andre er det som eierne, altså kommunen, ønsker sterkest akkurat nå, og det er å bygge sammen med kommunen i det nye administrasjonsbygget på Leütenhaven. Det tredje er at vi fortsetter der vi er nå, i uendra form, sier Lykke.

Krevende byggeprosjekt

I løpet av september er trolig prosjektet klart i forbindelse med planene for Leütenhaven. Lykke bekrefter at det foregår en tett dialog rundt det prosjektet akkurat nå.- Noe av det som vil være positivt for oss med å bygge sammen med administrasjonsbygningen på Leütenhaven, er at vi kan ha uforstyrret drift mens byggingen pågår. Så er det bare å flytte når det står klart. - Det er uaktuelt for oss å stenge kinodriften mens byggingen pågår. Det betyr at med studentenes forslag, må man se for seg en krevende totrinnsprosess for å kunne fortsette driften underveis.

Les også: 7000 studenter skrives inn

- Økonomi avgjør

- Det aller viktigste er selvsagt økonomien. Vi er nødt til å gå for det alternativet som er mest fornuftig ut fra de økonomiske rammene. Vi kan ikke tillate et nybygg som ødelegger mulighetene for fortsatt å være byens største kulturbedrift, understreker Lykke.Han er ikke avvisende til Prinsenprosjektet slik det er lagt frem av SiT og HiST.- Dette er absolutt et spennende prosjekt, som vi ikke ser bort fra. Alt skal utredes nøye. Nærheten til studentene på Prinsen vil være svært positivt for oss. Det er også realistisk å tenke sambruk av saler.

Styreleder Geirmund Lykke ved Prinsen kino sier forslaget fra studentene er interessant, men at det tre alternativer som det jobbes med. Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN