- Det synes jeg er helt suverent. Vi har sagt at elevene skal begyne klokken 12 dagen etter at streiken er over, så nå har vi halvannet døgn på å forberede oss, sier Rune Haldorsen, rektor ved Markaplassen ungdomsskole.

Det har ikke vært noen elever på skolen i streikeperioden. Haldorsen synes forslaget til løsning ser god ut.

- Det er en løsning som er i tråd med hvordan vi har drevet skole de siste årene, sier han.

Forventer god løsning

Også rektorene ved Trondheim katedralskole (Katta), Hilde Hov, og rektor ved Charlottenlund ungdomsskole, Bjørn Ivar Midjo, er glad streiken er over.

- Jeg er veldig lettet over at streiken er over og at lærerne skal begynne å jobbe igjen. Foreløpig vet jeg for lite om løsningen til at jeg kan uttale meg, sier Hov.

- Jeg er veldig glad for at vi endelig kan ta fatt på skoleåret, vi også. Det er jeg helt sikker på at elever og foreldre også er, sier Midjo, som også vil vente med å kommentere løsningsforslaget.

- Jeg kjenner ikke detaljene i avtalen. Men jeg forventer at det er et forslag begge parter går god for. Slik jeg har forstått det på Utdanningsforbundet skal forslaget uansett til uravstemming, sier Midjo.

Ta igjen tapt undervisning

Nå skal rektorene sette seg ned med lærerne og se på hvordan de kan få tatt igjen den tapte undervsiningen.

- Elevene har gått glipp av de to første ukene med oppstart og alt det som hører til, og det er veldig viktig. Samtidig er jeg glad for at streiken ikke har vart lengre, sier Midjo.

- Vi er i tett kontakt med skoleeier, Trondheim kommune, i forhold til å få tatt igjen tapt undervsining. Det må komme et forslag sentralt i forhold til akkurat det.

Heller ikke Katta har en konkret plan for hvordan man skal få tatt igjen tapt undervisning.

- Fylkeskommunen, som skoleeier, må legge en felles plan for dette. Det er flere skoler dette gjelder, sier Hilde Hov.