- Dette synes jeg virkelig ikke noe om. Bildene viser en merkelig seanse som ligner en brutal henrettelsesseremoni. Dette gir assosiasjoner til mye av elendigheten man ser i verden i dag, blant annet med ISIL, sier rektor Sten Frode Solvang ved Singsaker skole til Universitetsavisa, som først omtalte saken.

Det sier han på bakgrunn av de må legge om skoledagen for å unngå skremmende opplevelser når linjeforeningen for marin teknikk holder opptaksprøver i Duedalen tirsdag formiddag.

Legger om skoledagen

Bildene han snakker om er fra i fjor. I år er han redd det kan bli lignende tilstander på fotballbanen som ligger 200 meter fra skolen.

I det området skulle 1.-klassingene vært i forbindelse med utedag tirsdag, mens 7.-klassingene bruker banen hver dag i friminuttet.

- Jeg har lagt inn begrensninger for deres skoledag fordi jeg ikke ønsker at de skal bli vitne til en sånn type seremoni, sier Solvang til adressa.no.

- Fikk kryptisk melding

Solvang sier en ansatt i resepsjonen ved skolen fikk en kryptisk melding om opptaksseremonien forrige uke.

- Det ble sagt at det var fint om skolen holdt seg unna Duedalen mellom klokken ti til tolv, forteller han.

Selv har han ikke vært i dialog med arrangørene, og har bedt Trondheim kommune, som eier tomta, om å ta dialogen.

- Vi er ikke fornøyd med informasjonen vi har fått eller tidspunktet for opptaksprøvene, sier rektoren.

Hemmelig innhold

Leder for linjeforeningen for marin teknikk, Andrea Aarseth Langli, sier at hun ikke vet hvordan 6-åringer vil tolke det som vil skje tirsdag.

Innholdet er hemmelig, men i nabovarslet som de har sendt ut heter det seg at utkledde studenter skal lede et arrangement der det blant annet blir servert fiskemat og tran. Lederen for det hele skal være ikledd svarte skinnbukser, frakk og beret, skriver Universitetsavisa.

- Jeg vet ikke hvordan 6-åringer vil tolke det her. Selv har jeg vært med på opptaket. Jeg følte det ikke som skremmende selv da jeg var med. Da gikk jeg med krykker og ble tatt godt vare på, sier Langli til adressa.no.

Informerer naboer

Hun mener at det er synd at det blir dratt paralleller til ISIL.

- Det er ikke det opptaket handler om. Det handler om å skape samhold blant 1.-klassingene, sier Aarseth Langli.

Hun sier at de blant annet har sendt nabovarsel, for å forberede nabolaget på hva som skal foregå. De vil også ha folk i endene av Duedalen, som skal forklare hva som foregår.

- Dette er for at det ikke skal komme som noen overraskelse og for at folk ikke skal lure på hva som foregår, sier hun.

På kritikken som går på at skolen ikke har blitt informert, svarer Aarseth Langli at hun har vært i kontakt med en fra skoleledelsen to ganger, der de skal ha vært takknemlige for at de opplyste om opptaksprøven.

Hun påpeker videre at de har hatt en dialog med Trondheim kommune og politiet, som begge har gitt de tillatelse til å avholde opptaksprøven.

Linjeforeningen påpeker at det ikke er noe krav å delta på opptaksprøven for å bli medlem av linjeforeningen. Foto: Privat