Den første fotoboksen i Strindheimtunnelen vil høyst sannsynlig være på plass i løpet av noen få uker.

– Det er klarert at vi får sette opp en boks i tunnelen. Nå må det fattes noen vedtak, utstyret må bestilles og arbeidet gjøres, men vi er innstilt på få det til så snart som mulig, uttaler Erik Jørgen Jølsgard i Statens Vegvesen til adressa.no

Han understreker at det ikke er snakk om måneder, men uker, til fotoboksen er på plass, klar til å forevige fartssynderne i tunnelen.

I retning byen

Det er i samråd med veidirektoratet at Statens Vegvesen har bestemt seg for å sette opp en fotoboks, etter en rekke fartsovertredelser.

–Det blir i første omgang i retningen inn mot byen, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen Sør-Trøndelag, Eva Solvi til NRK.

I løpet av 21 dager i august ble det registrert 152 biler som kjørte i mer enn 150 km/t. Siden målingene startet midt i juli er det registrert 334 passeringer over 150 km/t.

- Nødt til å gjøre tiltak

Derfor kommer det nå fotoboks i tunnelen.

– Vi er nødt til å gjøre noen tiltak for å få ned farten. Fotoboks er det mest effektive tiltaket for det, sier Solvi.

Det er spesielt i det indre feltet, i retningen fra Strindheim og inn mot byen, at det er registrert flest råkjørere. Det er også der at det vil bli satt opp Automatisk trafikkontroll, ATK.

Malte piler i asfalten

Vegvesenet har tidligere vurdert å sette ned fartsgrensen i tunnelen. Det går de nå bort ifra.

Ifølge NRK ble det sist helg malt 50 hvite piler i asfalten for å hindre bilister i å kjøre i feil retning.