I gummibåten ble det blant annet funnet en svartsekk full av spritflasker. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Mannen i 30-årene ble sist sett i Trondheim i 23-tiden tirsdag kveld. Politiet iverksatte en større redningsaksjon natt til onsdag.

- Kvart over to fikk vi bekymringsmelding fra kjenninger om at han hadde dratt ut i en liten gummibåt. Han skulle til Munkholmen, sier innsatsleder Geir Hilmarsen til adressa.no.

- Utsatte seg selv for stor fare

Mannen rodde ut fra Ilsvika i en gummibåt tirsdag kveld, og ble funnet om lag seks timer senere. Politiet opplyser at fralandsvind og strøm gjorde at han endte opp like øst for Munkholmen.

- Politienheter søkte langs land og Kanalen, mens brannvesenet og redningsskøyta søkte på fjorden. Luftambulansen ble etter hvert satt inn i søket, og det var den som gjorde funnet.

I den lille gummibåten fant politiet flere flasker med sprit. Hilmarsen sier at mannen var heldig som kom helskinnet fra roturen.

- Dette er nærmest en lekebåt for én person, og absolutt ikke noe man skal ut på fjorden i. Han var overstadig beruset, og utsatte seg selv for stor fare. Da han ble funnet hang han på utsiden av gummibåten. Jeg tror nok ikke han hadde holdt ut så veldig lenge.

- Bekmørkt og kaldt

Mannen ble kjørt til St. Olavs Hospital for undersøkelser.

Ifølge politiet hadde han lav kroppstemperatur, og ligger onsdag morgen til observasjon.

- Det er mye brennevin i båten, og vi skal undersøke hvor dette stammer fra. Det er bekmørkt og kaldt i vannet. Jeg tror vi trygt kan si at han var heldig som ble funnet i tide, sier Hilmarsen.

Redningsskøyta kjørte mannen inn til Skansen. Der ble han tatt imot av politi og helsepersonell. Foto: Joakim Slettebak Wangen