I sine fem år som sjef for Olavsfestdagene sørget Randi Wenche Haugen for å rydde opp i økonomien. I fjor sommer gikk åremålet ut, og februar startet hun som leder for Ungt Entreprenørskap (UE) i Trøndelag.

Den jobben vil hun ha til 31. mai neste år før hun starter i sin nye jobb som formidlingssjef ved NTNU Vitenskapsmuseet.

- Den perfekte person

Med hennes tiltredelse håper, ønsker og tror museumsdirektør Reidar Andersen at vitenskapen og alt det NTNU gjør og står for blir mer tilgjengelig for byens befolkning.

- Jeg er kjempeglad for at hun takket ja. Vi er priveligerte som får en så erfaren person til denne stillingen, sier han

I korte trekk får Haugen ansvaret for at arrangementer og utstillinger ved museet når ut til folket.

- Det er så mye spennende som skjer på NTNU, og Randi er en spesialist til å koble utstillinger mot arrangement. Vi har muligheten til at vitenskapsmuseet og Kalvskinnet blir vinduet ut mot folket, og synliggjøre et større spekter av det som gjøres på NTNU. Det vil alltid være en utstoppet bjørn her, men vi vil i enda større grad få forskningen ut til folket, sier Andersen.

Han viser blant annet til Aarhus hvor billettene rives bort når utstillinger og arrangement kobles til forskjellige tema rundt forskning og kunnskap.

- Vi vil lage happenings rundt dette, og der er Randi den perfekte person, sier han.

Skattkiste

Haugen selv gleder seg til å ta fatt på jobben. Hun mener hun nå har fått en skattkiste å boltre seg i.

- Nå må vi få synliggjort den skattkisten, og gjøre den relevant for vanlige oppegående folk. Jeg tror det er interesse, og mange som vil lytte hvis vi når frem på en relevant måte, sier hun.

Hun ser formidlingsoppgaven rundt vitenskapsmuseet og NTNU som et stort og spennende mulighetsrom.

- Vi er i det 21. århundre, og utfordringene rundt formidling er helt annerledes enn da vitenskapsmuseet ble skapt. Museet har unik plassering i byen, og det er store muligheter til å skape en attraktiv møteplass mellom byen og NTNU. En tydeliggjøring av den møteplassen vil jeg gjerne være med på å utvikle, sier Haugen, som også sitter i hovedstyret i NTNU.