Begge de to ble varetektsfengslet i fire uker tirsdag, med brev- og besøksforbud i to uker, kommer det frem i kjennelser fra Sør-Trøndelag tingrett.

Ifølge kjennelsene skal den ene av de to, en mann på 28 år, ha fraktet med seg ti kilogram hasj og 400 gram pulverstoff med tog fra Oslo.

Vedkommende har i politiavhør erkjent at han fraktet hasjen, men nekter kjennskap til pulverbeslaget, som enten er amfetamin eller heroin, ifølge kjennelsene.

Ble fortalt om narkofrakten

Den andre personen som er fengslet, en mann på 27 år, forklarte i retten at han ble fortalt i løpet av togturen at 28-åringen hadde med seg hasj. Dette stemmer overens med det 28-åringen har forklart i politiavhør, ifølge én av kjennelsene.

De to ble pågrepet etter togturen på Heimdal lørdag, forteller Tone Nilsen Skålevik, som er forsvarer til 27-åringen.

27-åringen er siktet for å ha oppbevart eller medvirket til oppbevaring av stoffet.

Nilsen Skålevik opplyser at han ikke erkjenner straffskyld.

- Han ble først fortalt på toget at kompisen hadde med seg hasj. De har kjent hverandre i mange år. Han hadde bare blitt spurt om å bli med til Trondheim, sier hun.

Samtykker fengslingene

Likevel samtykker 27-åringen til fengslingen.

- Han samtykket for at han ser at det er skjellig grunn til å mistenke han for å vært med på å frakte stoffet. Han ønsker at politiet skal få etterforske i fred, så vil etterforskningen vise at han ikke har skyld, sier hun.

Forsvareren til 28-åringen, John Arild Aasen, ønsker ikke å kommentere saken. Hans klient samtykket også til å bli varetektsfengslet. Han er siktet for oppbevaring av stoffet.

- Saken er under etterforskning. Derfor ønsker jeg ikke å si noe om saken, sier han.

Tidlig i etterforskningen

Politiet er i en startfase i etterforskningen, og jobber med å finne ut hvor 28-åringen mottok stoffet fra. Dette har ikke 28-åringen sagt noe om i avhør, kommer det frem i kjennelsene fra Sør-Trøndelag tingrett.

Politiet i Sør-Trøndelag ønsker ikke å kommentere spørsmål fra adressa.no om saken.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken fordi den er under etterforskning, sier politiadvokat Ellen Moksnes Andresen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.