På en halvtimes varsel i går ettermiddag inviterte førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes til pressekonferanse ved Statens hus i Trondheim sentrum, hvor temaet var tiltalen mot Petter Northug.

Mens pressen hastet med å komme seg til pressekonferansen i tide kl. 16.00, møtte Northug opp ved Sentrum politistasjon for nok et avhør etter promillekjøringen på Byåsen.

- Avhørt én time

- Avhøret, som skjedde samtidig som pressekonferansen var her, varte i en time. Jeg har fått tilbakemelding om at det foreligger en skylderkjennelse for samtlige av postene i tiltalen, sier Soknes.

Denne erkjennelsen kom ikke som noen overraskelse. Northug-manager Are Sørum Langås sendte i går ut en uttalelse på vegne av skistjernen, hvor Northug opplyste at han godtok tiltalebeslutningen, og la til at han ønsker å avslutte saken med en tilståelsesdom i tingretten.

Les også: Slik kan soningen bli

Les også: Summen av Northugs feiltrinn er ødeleggende

Saken til retten denne uken

Når førstestatsadvokaten får avskriften etter avhøret fra politiet, kommer han til å sende saken direkte til Sør-Trøndelag tingrett for beramming.

- Jeg skal sende saken til tingretten i løpet av denne uken, sier Soknes.

Han opplyste tirsdag at en pådømmelse som tilståelsesdom forventes å kunne skje innen ca. to uker etter at domstolen har mottatt saken.

Pål Solberg986 20 134paal.solberg@adressavisen.no

Det var fullt hus da førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes inviterte til pressekonferanse om Northug-saken ved Statens hus i går. Samtidig satt skiløperen på politistasjonen i Trondheim hvor han ble avhørt. Foto: RICHARD SAGEN, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665