Rita Ottervik ble onsdag kveld igjen valgt til ordførerkandidat for Arbeiderpartiet i Trondheim, da listen til kommunevalget neste år ble stemt frem.

Adresseavisen fortalte allerede i januar i år at Ottervik var klar for fire nye år i Trondheims-politikken, etter elleve år som ordfører.

– Nå har vi bestemt at Rita Ottervik fortsatt skal være ordførerkandidat, og det er vi veldig glade for, sier Hanne Moe Bjørnbet, leder i Trondheim Arbeiderparti, til adressa.no.

På andreplass valgte partiet kommunalråd Geir Waage, og på tredjeplass på listen er kommunalråd Sissel Trønsdal. Fjerdeplassen fikk Rune Olsø, som i dag er partner i investeringsselskapet Staur Management.

– Dette er et knakende godt lag, med en god ordfører som meningsmålingen sist lørdag viste at har stor tillit hos byens befolkning, sier Bjørnbet.

I Adresseavisens meningsmåling sist helg svarte 44,7 prosent at de ville stemme på Arbeiderpartiet, som aldri har tidligere har nådd så høyt på avisens målinger.

Bjørnbet understreker at det kun var en meningsmåling, og at det fortsatt er et år igjen til valget.

– Vi har en stor og viktig jobb foran oss, som vi starter allerede på lørdag. Da skal vi ut for å møte folk og fortelle dem om vår politikk og våre verdier. Men det er et fantastisk utgangspunkt som inspirerer og motiverer, sier Bjørnbet.

På femteplass på listen kommer AUF-politiker Ellen Reitan, og på sjetteplass står Roar Aas, leder i Fellesforbundet i Trondheim. De øvrige på topp ti er Ingvill Kvernmo, Ferhat Güven, Julie Hole og Nils Nesjan.

Alle på topp ti ble enstemmig valgt, ifølge Bjørnbet.