23. september stanser bussene i Trondheim i tre timer, når Buss- og Sporveisarbeidernes Forening er blant fagforeningene som går til politisk streik mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven.

Samme dag blir det arrangement på Torvet i Trondheim mellom klokken 13 og 14.

– Målet er å få synliggjort at forslagene til endringer er helt uakseptable for fagorganiserte. Det vil føre oss tilbake i tid, og svekke vår påvirkning på vår egen arbeidshverdag, sier leder John-Peder Denstad i LO i Trondheim, som står bak markeringen.

Slutter seg til

LO i Trondheim har oppfordret fagforeninger og klubber til å gjennomføre politisk streik, og ifølge Denstad har 39 foreninger så langt sluttet seg til oppfordringen.

– Vi vet at syv-åtte elektrikerklubber vi legge ned arbeidet fra klokken 11, Jernbaneforbundet stempler ut klokken 12.30 og som kjent stanser bussene klokken 9, sier Denstad til adressa.no.

Vikarregler og arbeidstid

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) presenterte i juni regjeringen forslag til endringer i arbeidsmiljøloven, der de blant annet vil øke adgangen til midlertidig ansettelse og myke opp enkelte av arbeidstidreglene.

– Vi vil forsvare arbeidsmiljøloven, som vi mener er en fleksibel lov med rom for lokale løsninger, sier Denstad, som sier at endringsforslaget har skapt stort engasjementet.

– Jeg håper vi ser et par tusen mennesker på markeringen på tirsdag, sier han.