Høyres gruppeleder i Bystyret i Trondheim, Yngve Brox under åpningen. - Tunnelen vil korte ned min reisetid fra Byåsen til Værnes med 20 minutter, sa han den gang. I ettertid ser han at han tok i, i ren glede over ny tunnel. Foto: Børge Sved

Under åpningen av Strindheimtunnelen uttalte gruppeleder i Høyre, Yngve Brox at kjøring gjennom tunnelen i stedet for over Sluppen bru ville spare ham 20 minutter fra Byåsen til Værnes.

Les også: Hva er raskeste vei fra Byåsen til Værnes

Testet turen to ganger

Med den uttalelsen i bakhodet testet Adressa.no om det faktisk var slik. Først klokka 08.42 torsdag 3. juli, så igjen klokka 08.00 tirsdag morgen startet vi der gamle Esso Byåsen sto, og kjørte hver vår vei ut mot Værnes.

Resultatet ble ikke som Brox trodde. Langt ifra.

- Jeg bøyer meg for resultatet, og har tydeligvis kjørt feil hver eneste gang siden åpningen, humrer han.

Bommet kraftig

For mens det var 46 sekunder raskere over Sluppen bru i ferien, var samme turen hele seks minutter raskere enn via Strindheimtunnelen under morgenrushet tirsdag morgen.

Med andre ord «bommet» Brox med 26 minutter.

- Hehe, jeg fortjener å få den i retur. Men problemet er at det er mye kø langs Nordre avlastningsvei. Den er bygd for liten og det burde vært firefeltsvei der, sier han.

Avlastet Sluppen

Han sier, som mange andre som har kommentert saken, at det også er et faktum at køen ved Sluppen er blitt mindre etter at avlastningsveien kom.

- Det er ikke så treigt over Sluppen som før har jeg merket de få gangene jeg har kjørt der i det siste. Før sto jeg mye i kø, gjerne helt opp til jernbanebrua. Jeg ble overrasket over kort køen var da jeg kjørte der sist, sier han.