Adressa.no skrev tirsdag om Tove Aagaard fra Trondheim som bestemte seg for å reise alene til New York. Flere av adressa.nos lesere har gjort det samme som Tove, og hatt flotte ferieopplevelser i sitt eget selskap.

Lisbeth Pullinger skriver: «Kom akkurat hjem fra en måneds alenetur med ryggsekk på Zanzibar, ingen problem, ble kjent med mange nye hyggelige mennesker».

- Fantastisk å reise alene

En annen debattant ved navn Marthe Krognes skriver: «Jeg dro alene til Spania! Det var medisin til sjelen og vil ta flere ferieturer alene».

På Facebook-siden til adressa.no er det flere som vil anbefale å reise uten reisefølge. Ingrid Elisabeth skriver: «Jeg reiste alene til London i fjor sommer. Det var helt fantastisk, og sannsynligvis en tur jeg kommer til å huske godt lenge. Jeg anbefaler det virkelig.»

Men det er ikke alle som synes det høres ut som en drøm å være på reisefot uten noen å dele opplevelsene med. For eksempel så skriver Eva Berg følgende: «Kunne aldri tenke meg å reise alene! Blir for mye å huske på og gjøre alt alene uten noen passer på deg hvis en skal reise alene! Nei takk!!».

Godt voksne som reiser alene

Selgerleder Marianne Beiermann ved Ticket i Søndre gate forteller at mange reiser alene, både på charter- og storbyferie. Men det er gjerne godt voksne trøndere som vil utforske verden alene.

- Vi har ikke så mange ungdommer som reiser alene. De reiser ofte i større grupper. Mitt inntrykk er at det er folk i 40-årene som reiser alene. Det blir stadig flere og flere som oppdager at det er en fin måte å reise på, sier hun.

Hun tror noen velger å reise alene fordi de ikke har noen parter eller venner som det passer å reise med, men enkelte reiser også alene fordi de ønsker å kun være i sitt eget selskap.

- Mange har ikke noe problemer med å oppleve steder alene. Mannen i gata synes kanskje det er spesielt, men dette er ikke uvanlig lenger. For fem år siden var det nok vanlig at man ble møtt med et «herregud» dersom man fortalte at man skulle dra uten noen, sier hun.

Tilbyr alenereiser

Men Beiermann mener stadig flere er villige til å betale ekstrakostnaden.

- Det er noen som synes det er friere å være på reise alene. Man kan gjøre nøyaktig det man har lyst til og trenger ikke ta hensyn til andre, sier hun.

Charterselskapene har blant annet blitt flinke til å tilrettelegge for single folk eller folk som reiser alene. Både Apollo, Startour og Apollo tilbyr egne pakker for folk som reiser på egen hånd. Dermed slipper man å betale ekstra for å bo alene.

- Det er noe som har kommet de siste årene, og det er nok en voksende trend at man for eksempel får doble rom til enkeltpersonpris.

Markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Fossum i Ving forteller at de har hatt konseptet Ving Solo i en god del år. Det har vært jevn etterspørsel alle årene.

- Vi ønsket å finne et tilbud for dem som reiser alene. Mange reisende er veldig fornøyd med å være i eget selskap og kanskje en bok. Man har også noen som vil reise for å bli kjent med helt andre mennesker, og synes det er enklere når man reiser alene, forklarer hun.