Årets badekarpadling har allerede gjort seg bemerket i Trondeim, etter at et badekar ble trukket etter en bil på Moholt denne uka. Kartrekkingen skjedde i forbindelse med en sabotasjeaksjon utført av konkurrerende studenter.

- Uheldig badekarstunt

- Dette er en del av konkurransen. Hver linjes show-badekar skal gjemmes et sted utendørs under byggeperioden, og kan «saboteres» av andre linjer. Det vil si at hvis de klarer å finne og stjele det, har de 48 timer på seg til å gjøre kreative og morsomme ting med det, som gjerne skal ydmyke linjen de stjal det fra. Det lages en film av sabotasjen som vises til «ofrene». Når badekarene skal returneres skjer dette ofte ved at de blir plassert på et forholdsvis utilgjengelig sted, forklarer «admiral» Jens Mildestveit til adressa.no.

Tidligere år har badekar både blitt hengt opp under Elgeseter bro og senket på havets bunn.

Stuntet på Moholt ble svært dårlig mottatt av politiet, og heller ikke «admiralen» setter pris på hendelsen.

- Vi i BadCom er kjent med hendelsen, og ser på det som skjedde på Moholt i går som uheldig. I reglene for sabotasje har vi presisert tydelig at det er norske lover som gjelder. Eventuelle skader eller lovbrudd som oppstår som brudd på dette må deltakerne stå ansvarlige for selv, sier han.

Legger ned stor innsats

Badekarpadlingen er et av de eldste studentarrangementene i Trondheim, og arrangeres i år for 37. gang. Det er en konkurranse som går over drøyt en måned, der ulike linjeforeninger fra NTNU konkurrerer mot hverandre. Det hele avsluttes i en konkurranse på Nidelva.

- Studentene legger ned mye tid og innsats i dette, både i planleggingen, byggingen av flåtene og sabotasjeaksjonene. Hensikten med hele padlingen er å skape godt klassemiljø for førsteklassingene ved NTNU på en annen litt annen måte enn slik det gjøres under fadderukene, samt å la studentene bli kjent med studenter ved andre linjer, sier Mildestveit.

Show og fart

Selve konkurransen er delt opp i to grener, Fartskar og Showkar. Allerede torsdag frister studentene med spektakulært show.

- I Showkar har hver linje valgt seg ett tema, for eksempel Baywatch eller Aliens, som er gjennomgående for hele perioden. Før selve baderkarpadlingsdagen lager hver linje et show, som fremføres for de andre linjene på torsdag. De beste showene vil vises igjen på Marinen på lørdag. Showene inneholder alt fra dans til dukketeater, og er bygget opp om temaet til linjen, forklarer Mildestveit.

- Alt som gjøres i Showkar-grenen i perioden før konkurransen, gir linjene poeng som bestemmer startposisjon i Showkar på selve dagen, der flåter med fem personer padler over Nidelva, fortsetter han.

Dialog om sikkerhet

I 2012 kunne det hele gått alvorlig galt da en student ble fanget under en veltet flåte under fartsgrenen. Den hendelsen tok arrangørene lærdom av i fjor, og knyttet tette bånd til både politi og Trøndelag brann- og redningstjeneste.

- I fjor la man ned et voldsomt arbeid i planleggingen og gjennomføringen av sikkerheten. Det har vi brukt som grunnlag for årets planlegging. Vi opplever at vi har fått en veldig god dialog med både politiet og brannvesenet i år også. De har kommet oss i møte med gode tips og råd om ting vi ikke hadde tenkt på, sier Mildestveit.

Selve sjøsettingen skjer på lørdag formiddag, og arrangørene håper på stort oppmøte under fartsgrenen.

- I Fartskar er det om å gjøre å ha det raskeste badekaret. Det blir bygget inn i en kanolignende farkost, og badekarene som brukes under fartsgrenen er det ikke lov å sabotere.

Mildestveit oppfordrer publikum til å komme og se på showet som starter på Marinen klokka 11.15 lørdag. Selve fartskargrenen starter klokka 12, mens showkar går av stabelen klokka 13 lørdag.

Usikker værmelding

Fredag melder meterorologisk institutt om storm i kyststrøkene i Trøndelag, med sterke vinder også innover i landet. Metereolog Steinar Skare mener imidlertid at et arrangement utpå dagen skulle kunne gå i orden.

- Regnbyger må ventes, men vinden blir langt svakere enn på natta og utover lørdag morgen. Litt utpå formiddagen blir det trolig laber til frisk bris, opplyser Skare til adressa.no.

Arrangørene ser med spenning på værmeldingen, men håper at alt vil gå i rute i morgen.

- Vår foreløpige plan er å gjennomføre arrangementet som planlagt, men vi må selvfølgelig ta en vurdering med tanke på vær og vind i morgen, sier Mildestveit fredag ettermiddag.

Admiral Jens Mildestveit forteller at de har viet sikkerheten stor oppmerksomhet i oppkjøringen mot årets badekarpadling. Foto: MEDIACOM